Lagumdžija s Moonom
0

SDP će napraviti promjene u zemlji

FENA
Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija danas se u Sarajevu sastao s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Patrickom Moonom.

Ambasador Moon čestitao je na pobjedi SDP-a i izrazio punu podršku formiranju parlamentarne većine koja će kroz reforme Bosnu i Hercegovinu uvesti u NATO i Evropsku Uniju.

On je naglasio da SAD daje podršku formiranju nove vlasti koja će od Bosne i Hercegovine napraviti funkcionalnu državu koja će biti u stanju ispuniti sve zahtjeve za EU i NATO integracije.

Predsjednik SDP-a je zahvalio na podršci i čestitkama i izrazio spremnost SDP-a za formiranje vlasti na temelju programa promjena i pravljenja države po mjeri svakog čovjeka.

Lagumdžija je naglasio da SDP neće pristati na bilo kakve ucjene prilikom formiranja vlada na bilo kojem nivou. SDP je kao najjača stranka u Bosni i Hercegovini dobio mandat građana da napravi promjene u zemlji i samo na tim osnovama će graditi odnose i s drugim političkim subjektima, rekao je.

Osnova programa rada novih vlada koje će biti formirane kao jedan tim za jednu državu Bosnu i Hercegovinu predstavlja pet politika SDP-a s pet ključnih rješenja za Bosnu i Hercegovinu iz oblasti ekonomije, vladavine prava, socijalne reforme, obrazovanja i zdravstva, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a.