{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američka podrška vlasti reformskog paketa

S
21.12.2010. u 17:00
0
12
Američka podrška vlasti reformskog paketa
0
Američka podrška vlasti reformskog paketa
Moon i Lagumdžija: Poziv HDZ-u 1990
Sjedinjene Američke Države daju podršku vlasti koja će od Bosne i Hercegovine napraviti funkcionalnu državu i koja će biti u stanju ispuniti sve zahtijeve za EU i NATO integracije. Ovo su riječi američkog ambasadora u BiH Patricka Moona rečene na sastanku sa predsjednikom Socijaldemokratske partije BiH Zlatkom Lagumdžijom.
Lagumdžija se u odvojenim susretima u Sarajevu sastao sa ambasadorom SAD-a, Patrick Moon-om, i ambasadorom Ruske Federacije, Aleksandar Bocan Harčenkom.
Predsjednik SDP-a je upoznao ambasadore sa programskom platformom "Osnove za formiranje vlasti u FBiH i platforma zajedničkog nastupa u institucijama BiH u mandatnom periodu 2010.-2014.", te naglasio da je ista otvorena i za druge političke subjekte u Bosni i Hercegovini, posebno HDZ 1990, sa kojim je i u toku dosadašnjih razgovora postignut visok stepen saglasnosti.

Lagumdžija je rekao da potpisnici ove platforeme nemaju neprijatelje u bilo kojoj drugoj političkoj partiji u zemlji, nego samo u stanju u kojem se Bosna i Hercegovina danas nalazi. Zato ovaj dokument i sadrži najvažnije probleme koji se trebaju i moraju rješavati.

Lagumdžija je iskazao zadovoljstvo činjenicom da se po prvi put u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini pružila šansa za formiranje vlasti čiji je temelj precizno definisan program, a ne raspodjela ministarskih fotelja, saopćeno je iz SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: