{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"SDP je spreman formirati novu proevropsku vladu"

F
21.10.2010. u 18:14
0
65
"SDP je spreman formirati novu proevropsku vladu"
0
"SDP je spreman formirati novu proevropsku vladu"
Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDPBiH, danas je u odvojenim susretima razgovarao sa H.E. Kirsten Geelan, ambasadoricom Danske, H.E. Futao Motai, ambasadorom Japana, H.E. Raimondo De Cardona, ambasadorom Italije, te sa delegacijom Hrvatskog narodnog vijeća koje je predvodio dr fra Luka Markešić.
Svi sagovornici su čestitali na izbornoj pobjedi SDP-a i rezultatima koji su ostvarili kandidati SDP-a za člana Predsjedništva BiH i potpredsjednika RS-a, Željko Komšić i Enes Suljkanović.

Lagumdžija je zahvalio na čestitkama, te istakao da rezultate oktobarskih izbora vidi kao priliku za novi početak, kako naše države, tako i regije u cjelini.

Govoreći o rezultatima, posebno je naglasio da rezultat SDP-a, ali i struktura izabranih zastupnika, pokazuju da je multietnički karakter SDP-a prepoznat i od strane birača u Bosni i Hercegovini što je potvrđeno i sa 285.000 glasova koje je SDP dobio na proteklim izborima.

"SDP je spreman formirati novu proevropsku vladu, s namjerom da se značajno ubrza bosanskohercegovački put u EU i NATO. SDP je zainteresovan za pravljenje programskih saradnji na podjeli posla i odgovornosti, a ne pravljenju matematskih blokova", saopćio je Centar za informisanje SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: