{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA: SDP od Federacije pravi staljinističku Istočnu Njemačku

F
23.6.2012. u 19:12
26
153
SDA: SDP od Federacije pravi staljinističku Istočnu Njemačku
26
SDA: SDP od Federacije pravi staljinističku Istočnu Njemačku
Sulejman Tihić
Svojom brutalnošću i pravnim nasiljem nad Ustavom, zakonima i važećim procedurama Federacije BiH, premijer Vlade BiH Nermin Nikšić i SDP su konačno pokazali svoje pravo lice i istinske namjere novoformirane Koalicije za pljačku i nasilje, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Stranke demokratske akcije (SDA).
Ovim današnjim potezom, navode da su pale sve maske SDP-ovih namjera i njihovog navodnog "državotvornog“ rada i zalaganja za dobrobit države i građana.

Jasno je da namjeravaju realizirati svoje obećanje da od Federacije BiH naprave staljinističku Istočnu Njemačku.

Sve što se na jučerašnjoj sjednici Vlade Federacije BiH dešavalo nakon prihvatanja ostavke ministra Desnice Radivojevića SDA smatra da je uvod u suspendiranje Ustava, zakona, važećih procedura i uspostava pravne anarhije u kojoj će se društveno-politički život odvijati po volji i određenju jedne partije.

Naglašavaju da će SDA i ostale stranke Platforme - Narodna stranka Radom za boljitak i HSPBiH stoga iskoristiti i pokrenuti sve raspoložive ustavne i zakonske mehanizme sa ciljem zaštite ustavnog poretka FBiH i sprečavanja pljačke državnih preduzeća, koje SDP želi prisvojiti ili prepustiti njima bliskim kriminogenim grupama i pojedincima.

Što se, pak, tiče ostavke Desnice Radivojevića, ističu da ona apsolutno postoji i da ju je on lično potpisao, a predsjednik Federacije BiH usvojio u skladu sa ustavnim ovlastima i zakonima. Također, navode da je kazao da je "najbolje da podnese ostavku“ na pozicije u Vladi Federacije BiH na koje je imenovan isključivo na prijedlog i zahvaljujući SDA.

SDA zaključuje da svaki pojedinac, pa i Desnica Radivojević, ima pravo da bira političku opciju, no pri tom ne može zloupotrebljavati povjerenje SDA i u njeno ime raditi za korist onih koji krše Ustav i zakone da bi ostvarili svoje lične interese.

To što Radivojević sada pokušava negirati svoje učešće i odgovonost u nemoralnim i nezakonitim radnjama svojih novih političkih patrona, za SDA potpuno je očekivano. Pravila takvih grupa su jasna - kada jednom prihvatite njihove ponude, onda morate završiti posao za njih!

Stranka demokratske akcije je uvjeren da su to građani BiH već prepoznali – "Narod zna“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: