BiH
1

SDA: SDP i njihovi partneri BiH vode u anarhiju

FENA
Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da je sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH održana suprotno odredbama Poslovnika te da donesene odluke ne proizvode apsolutno nikakvo pravno dejstvo.

"Održavanje sjednice Vlade Federacije BiH, bez kvoruma, nepoštivanje odluke predsjednika Federacije BiH i današnja sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH jasno pokazuju da je SDP, zajedno sa strankama moguće buduće parlamentarne većine, SBB, HDZ i HDZ 1990, krenuo da na nezakonit način ovlada javnim preduzećima, finansijskim resursima i tokovima te da medije i Javni servis stavi pod svoju kontrolu", saopćeno je iz SDA.

Kada se tome, kako navode iz SDA, doda i nastojanje SDP-a da ovlada policijom i pravosuđem, nalazimo se pred stanjem uvođenja anarhije sa svim posljedicama tj. sa svim šta to znači i predstavlja za cjelokupne društveno-političke odnose u našoj zemlji.

"Pozivamo visokog predstavnika da iskoristi svoje ovlasti i zaustavi antidaytonsko djelovanje SDP-a i njihovih partnera koji ugrožavaju ne samo dostignuti nivo reformi, već i jasno krše Daytonski mirovni sporazum - Ustav i zakone!", saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.