Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
uvijek ista priča kod nas,kisa danima lije,izljevaju se korita,ceste pune vode a oni kako je nizak vodostaj....a da se postavi pitanje ViK-u o pjanim svojim zaposlenicima koji su vec od 8h polupjani a do 10 mortus pjani a imaju palte od 1200-1400(licno znam 10-ak radnika)a svaki dan u 10h na nogama ne mogu da stoje od alkohola....kada se cijev jedna jedina mjenja dodje 5-6 radnika i dvojica kopaju a 4 gledaju i govore kako da kopa se....promijente malo prijeratni sistem rada i pijancenja pod državnim jaslama....ima ko ce raditi mjesto tih alkoholicara.
ultrasnabaterije...razumijem tvoj bijes i sve ali si vjerovatno jedan od zaposlenika VIK-a cim znas problem a i tvoj vid komentara sve govori. ne bih se spuštao na tvoj nivo samo cu ti reci da nisam kancelarijski mis nego sam radnik u kafani u koju oni dolaze svako jutro u 8h ni minute ne kasne a kada se u šali spomene posao njihov odgovor je"neka radi ko hoće..."a kada je 24-25 u mjesecu plata prvi su u redu za podic je....
Sta ce im voda ,nek idu u Miljacku i onu drugu zvana Bosna , nek se kupaju...!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Novac potreban za normalno snabdijevanje vodom, moguće je ostvariti samo ukidanjem Kantona Sarajevo i njegove ogromne bespotrebne administracije. Građani birajte: voda ili politika.
Sve se to da riješiti u godinu dana,samo što niko neće,nije nikome u interesu da rješava probleme građana. Jednostavno birali su već građani,i izabrali su politiku,sad je samo pitanje kad će nastupiti totalni kolaps svega u državi. Toliko je solucija za sve,ali nikoga nije briga..
kazu kako nemaju drugog rjesenja, a ja upravo dosao kuci s posla i vidim opet puknute cijevi i voda bespotrebno tece.. Izadjete na teren lijepo, popravite puknute cijevi i gotovo, eto rjesenja, samo treba reagovati na vrijeme, a ne pustati po par dana da voda tece, tu su gubitci
Javašluk je doveo do apsurda da Sarajevo koje ima izobilje vode nema vode u česmama i pored vrlo visoke cijene. Posmjenjivati sve živo u Vodovodu koje ima bilo kakvu odgovornu ili rukovodnu funkciju i dovesti ljude koji će znati upravljati preduzećem i tehničkim resursima. Ono sve što dobiju spucaju u plate a zna se da su dijelili kapom i šakom i plate i Bajramluke, 8-Martovske poklone itd. Ko je trebao da otklanja kvarove na mreži.... možda nezaposleni sa Biroa!
Glavni grad a redukcija vode 21stoljece vode ima za izvoz ajd budi pametan kako na kraj sa drugim stvarima
KOLIKO SE UVOZI VODE?!...,KOLIKO SARAJEVO DA PARA ZA UVEZENU VODU!?,..JAMNICA...OD TIH PARA MOGLI BI ZAMIJENITI STARU VODOVODNU MREZU ...U MREŽI SE GUBI PREKO 30% VODE !
ovdje covjek samo moze nervni slom dobiti... ja zivim na pofalicima i nemam vode NIKAD navecer, bez izuzetaka, i to traje toliko dugo godina da sam u potpunosti zaboravila kako to izgleda kad ima vode. da makar i dodje u 5 ujutru, ali ne- ja krenem na posao u pola 9 i vrlo cesto ni tada nema vode. zovemo redovno vodovod da reklamiramo stanje, oni se fakticki smiju. i kad dodje, vrlo cesto je pritisak los da se ne mogu kako treba ni istusirati, a ne daj Boze racun ne platiti. kod mene se u kuci prvo racuni plate, pa se hrana kupuje. ali tako je to kad su se predatori ustolicili i svoje uvalili u drzavne firme, a narod neka ispasta. u neku ruku mi i nije zao tog naroda, jer kad god ima priliku da nesto promijeni- on bira iste lopove na vlast.
Bravo za Drzavu i parlament. Sta vas briga, hoce da protestvuju e bar se nece kupati. Natjerajte narod na demonstracije. Sta sve treba da se desi da se masa pokrene? Zamislite sok i onim malobrojnim turistima, nema kupanja kad ti hoces vec po rezimu! Punite kade vodom i liftove drvima. Bar su sarajlije ispraksirane. Razmjena njeznosti prije 23h i poslije 5h ili ... hehehe
Imam ja rijesenje, otkaz svima i zaposliti novi menadzment.
Kako vas nije stid komentarišete par ljudi,par osoba kao oni su krivi a ovamo kao u državi sve savršeno funkcionira...Svaka čast ljudima i KJKP VIK-u koliko im plaćamo simboličnu cijenu vode (za razliku od ostalih komunalija) savršeno rade svoj posao...
A iduci mjesec ce nam reci da voda poskupljuje. Banda!
Pa ovdje neko nije normalan !!!! realni problem vodovoda je skupa struja kako kazu radnici u ViK-u nemaju para da plate struju koje pumpe trose i zbog toga gase iste u nocnim satima jer su duzni elektroprivredi dosta miliona ne placaju racune za struju jer cijena vode ne prati porast cijena struje .... a vodje ima da tece na sve strane 1000 godnia nece se potrositi suplja prica , od Rakovice i Hadzica pa do Bistrika i Sedrenika gdje god zabijete cijev na 3-8metara dubine dobit cete vodu .......
Tacno tako, osim toga ovo je pritisak na vladu kantona da poskupi vodu za 25%. Prije nekih 3-4 mjeseca su potpisali ugovor o sanaciji vodovodne mreze od 15 miliona km, i sad opet izgleda nisu uradili nista. Njihovo je da popravljaju mrezu, a ne od gradjana. Gradjani imaju pravo da potrose onoliko koliko mogu da plate i tacka.
Suprotno, njihove pumpe rade samo noću kada je struja jeftinija. Struja je i jedini trošak koji imaju, jer vodu ne plaćaju a nemaju ni troškova održavanja infrastrukture, jer to i ne rade. Gotovo cijeli iznos koji naplate je čista zarada.
ovo je klasicni teror vodovoda i kanalizacije nad gradjanima sarajeva! vode ima dovoljno i gubici vode nisu ni priblizni ovim od 70%. vik ima finansijske gubitke, a to je drugi par cipela.. uglavnom, ako povecaju cijene za nekih 60-70% koliko su planirali, voda ce doci preko noci, a mreza se garantirano nece promijeniti bar 30 godina, a realno i nema potrebe jer su vecina ovih naselja izgradjena za vrijeme olimpijade.
Nebı trebo kredıt uopste da vas nıje vıska u vodovodu bar 50%. Poprımala se famılıja ı stranacka lınıja pa sad ım treba jos ı amortızacıja. Bılo bı super kad bı skroz nestalo vode jer samo to bı moglo narod ıstjeratı vanı da se pobunı ı da se rıjesımo jednom za sva vremena lopovluka. Zasto se je dopustılo da vodovodnı sıstem dode u fazu raspada ı da ıma gubıtak od 70% Zato sto se neko namjerıo da prıvatızıra ı vodovod. To je osnovnı razlog. Gospoda dırektorı sve rade po zadatku.
neka malo kod njih udju tuzilastvo,fup,sipa il ko je vec nadlezan.
Dobro je nek struje makar ima :)
E jbt ovo kad nemos na miru srat iza ponoci.