Komentari (147)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E ovo smo mi. kao ovoliko je bilo i na onom prvom protestu protvi zatvaranja muzeja. Nije do politicara, do nas je. u ovom gradu je 400 000 ljudi. zaboli ih za djecu iz Konjevic polja. kakav narod, takvi politicari, takvo skolstvo, zdravstvo. Zalosno.
Sapojko kratko i jasno *** ti mamu četnicku .
sapojko upravo tako. Politicka montaza da se narod drzi zavadjen kao ovi iz Federacije brane djecu, ovi iz RS napadaju i svak ima podrsku na svojoj strani. Tipicna navlakusa za ovaj zatucani narod ali mi je drago kad vidim da nema ljudi na protestu jer su postali imuni na ove politicke igre.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
ma vala ne znam više ni šta da mislim o ovoim nacijama i nacionalnostima ovdje, samo jedni drugima dublje jame kopamo jer smo glupi, a što je najgore u ovom slučaju nevina djeca ispaštaju zbog toga.
a tako je bilo fino u partijskom džabaluku.... pa ti se sad opet žuri da napravimo bratstvo i jedinstvo... meanwhile in Tomašica....
meth fasisto BiH nikad nece biti Bosnjacka ni Srpska ni Hrvatska. Osudjeni smo jedni na druge i tako moramo zivjeti, zajedno ili nikako. A zbog takvih kao sto si ti na Bosnjackoj strani i onih na Srpskoj se situacija samo komplikuje.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
ubijte se maljem
Vidim imaju podrsku vehabija iz zenice,fino,fino.
E vidite kakav smo mi narod a hocemo drzavu,malo morgen!Drzava se ne dobiva na guzove!! I jos jednom recite da je neko drugi dao rs...Nebi se vecina vas bunilo ni da vam ko utjera a kamoli sta drugo.Toliko pobijeno,protjerano,maltletirano...i niko u BiH klincem da makne.Lijepo predajte Dodiku drzavu i ostaloj ekipi koja zna da vodi istu ,jer to OCIGLEDNO nije za vas,niti znanja nit volje.
E vidite kakav smo mi narod a hocemo drzavu,malo morgen!Drzava se ne dobiva na guzove!! I jos jednom recite da je neko drugi dao rs...Nebi se vecina vas bunilo ni da vam ko utjera a kamoli sta drugo.Toliko pobijeno,protjerano,maltletirano...i niko u BiH klincem da makne.Lijepo predajte Dodiku drzavu i ostaloj ekipi koja zna ,jer to OCIGLEDNO nije za vas,niti znanja nit volje.
I btw, buduci da nisam bila upucena pa sam pitala ljude zasto djeca ne uce bosanski jezik , zasto u skoli nema zaposlen NIJEDAN ucitellj-nastavnik bosnjacke nacionalnosti, jer se to objasnjava time da nema dovoljan broj bosnjacke djece, e problem je u tome u skolama poput one u Konjevic Polju, Kamenici itd, su samo bosnjacka djeca i uopste nema srpske djece, i dalje stvari ostaju iste jer kao u razredu bi moralo biti minimalno po 19 ucenika da bi mogli pohadjati nastavu na maternjem jeziku, uciti normalnu historiju i imati makar jednom ucitelja bosnjacke nacionalnosti, iako u citavom mjestu ima 150 djece, iako razred koji ima 15 ucenika od kojih su sva bosnjacke nacionalnosti, ne znace nista vlastima u RS-u jer ih mora biti tacno koliko oni kazu. Znate to je ona politika, pokoljemo vas, pobijemo i onda vas nema dovoljno pa cemo mi raditi sta hocemo. Zato, probudimo se malo jer ovo nije nista manji problem od JMBG-a i itekako nas se tice, jer danas je kod njih a sutra je u Sarajevu!
Odlican komentar
E pa buduci da svi pametujete a pojma nemate o cemu se radi, trebali ste otici ispred OHR.a makar jednom za mjesec i po dana i pitati ljude u cemu je problem. Posto vidim da neki komentarisu kao da je ovo iscenirano politicko pitanje, da nije bitno po kojem se planu i programu djeca obrazuju i ostale nebuloze-problem je slijedeci: DJECA SE UOPSTE NE OBRAZUJU! Djeci predaju doslovno cistacice sa osam razreda skole, casovi traju koliko se doticnoj cefne, do 15 min., predmeti koji su predvidjeni planom i programom uopste ne postoje niti ih iko predaje djeci. Jedino je bitno da djeca pisu cirilicu, crtaju srpske grbove i pjevaju cetnicke pjesme i to je sve sto treba za prolaz. I btw, buduci da nisam bila upucena pa sam pitala ljude zasto djeca ne uce bosanski jezik , zasto u skoli nema zaposlen NIJEDAN ucitellj-nastavnik bosnjacke nacionalnosti, jer se to objasnjava time da nema dovoljan broj bosnjacke djece, e problem je u tome u skolama poput one u Konjevic Polju, Kamenici itd, su
ne shvatam zasto se "bore". svejedno koju god skolu zavrse ugovori za stalan posao ih ne ceka na kraju i citav obrazovni sistem u bih nema vrijednost koju bih trebao da ima, a to je da pomogne ljudima koji su talentovani za nesto da naprave karijeru od svog posla, kao i da ucitelji i ostali prepoznaju potencijal u svakom uceniku posebno i da ga razvijaju u danas-sutra uspjesnog poslovnog covjeka\zenu ovo je sve samo jedna velika sprdacina s intelektom
Bas cudno. Kada je jedan ratni zlocinac iz Visegrada pusten na slobodu srbi su ga docekali na 20tak km od Visegrada. U doceku je ucestvovalo nekoliko stotina razdraganih srba. On je bio jedan od onih koji su zapalili zive ljude i silovali muslimanke. Taj docek opisuje i Jasmila Zbanic u svom zadnjem filmu. U Sarajevu sada kada treba pruziti podrsku djeci koja nece da slusaju price o "junacima" koji su pobili njihova najmilije se sprda i kaze da su dio neke igre. Ali jedno ne smijete zaboraviti: Bez bosnjaka u istocnoj Bosni nece biti ni Sarajeva. Neka vam uvijek u glavi odjekuju rijeci srpskog pjesnika Beckovica: "Jos cemo se mi cerati"
Nemaju,,pitari sarajevski,,vremena.Šetaju Ferhadijom,a Srbija ima na Bentbaši.I ono malo što je sačuvano teritorije u ratu,sačuvali im istočnjaci sa padinskih dijelova grada,Sokolje,B.Potok,Jarčedoli,K.Glava i druga mjesta
Kakvi protesti, kakve trice... jer je Bošnjin ideal kuća-posao-džamija... u polovnom passatu -- vrh egzistencije na ovome svijetu!
ovdje svi fol komentarišu kao sramooota ovo ono...a niko od njih nije bio na tim protestima...al eto nek se nađe neko da pametuje...i to vrijedi nešto...pa idi protestuj...šta prosipaš po internetu pamet
Na ulazu u BiH bi trebala stajati ploča sa natpisom: Dobro došli u BIH - državu apsurda, državu korupcije, nepotizma i bezakonja, korumpiranih i rastrošnih političara, službenika, sudija i policajaca, neefikasnog pravosuđa, državu mafijaša, kriminalnih grupa i trgovaca drogom, oružjem i ljudima, državu utajivača poreza, državu prevarenih, obespravljenih, nezaposlenih i besposlenih građana, polupismenih, siromašnih, zaglupljenih, zaostalih i nacionalizmom zadojenih konstitutivnih naroda, državu ostalih kao građana trećeg reda, državu koju polovina njenih građana ne smatra državom, državu u kojoj su zakoni mrtvo slovo na papiru, državu namještenih tendera, državu uništene privrede, opljačkanih i uništenih firmi i fabrika, zatvorenih kulturnih ustanova, loših državnih i još gorih lokalnih puteva, državu u kojoj vladaju bahatost, prepotentnost, malograđanština, nekultura i kič, državu kupljenih diploma, lažnog patriotizma, partokratije, i državu u koju je bolje da ne ulazite.
zašto dislikeovi, ne znam šta sam pogrešno rekao?
zašto dislikeovi, ne znam šta sam pogrešno rekao?
trebal s u napisat bosnjaci Zenice a ne rgadjani jer su se pred popis borili da bude sto manje gradjana,i kako smi mi gradjani Tarabe,Nek vam sad Tokic i Alispahic i ovi sa sliek pomognu!
KOLIKO VAS VATIKAN MRZI DA VAM JE NADJENUO I TA SMIJESNA IMENA PO KOJIMA VAS I DANAS UTORAVA: SRBI = latinski, serf = roblje HRVATI = croatini = kreteni BOSNA = bosnae = pravi volovi, goveda BOŠNJACI = turski, bosh+nyak = bijednik, iz tur. bos+nya = ničija zemlja " K L I X " nije misterija već igra riječi od C ( a t o ) L I C S ), a moderiraju ga katolička mladež i popovi koji "civiliziraju glupe Bosance sa 100000-ada unosa. U tom spec. ratu cenzurisan je web bosanske dinastije: http://is.gd/sW9lTx
Ne razumijem kako uposlenici OHR-a svaki dan dolaze na posao prolazeći pored tog šatora u kojem borave djeca čije je pravo na jezik uskraćeno u njihovim školama, a koja traže pomoć od te moćne međunarodne zajednice inače zaštitnice ljudskih prava?.!? Kreteni uštogljeni!