Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta rade Bosnjacki politicari? Kako se moglo desiti da jedna srbija izvozi naoruzanje u Irak vrijedno 300+ miliona dolara? Zar tamo nema niko ko je mogao preuzet taj posao i dat ga bosanskoj namjenskoj industriji da radi? Cijelo vrijeme suplja prica oko amandmana i ustava , a srbija i slovenija preuzimaju arapsko trziste. Prava politika je da se jebbu svi , i da se trazi od prijatelja da poslove daju bosanskim firmama a ne neprijateljskim drzavama, koji bosance smatraju nizim bicima.
zasto drzava (savez kantona pa mozda i na federalnom nivou) ne inicira stvaranje vlastitog trgovackog lanca koji bi se vezao i za vanevropske trgovanje. Ima proizvoda koja dolaze iz drugih djelova svijeta, zasto biti vezan iskljucivo za Evropu. Kad se formira bilo bi manje povlacenja kapitala van BIH. Onda bi drzava mogla i prodat njegove dionice gradjanima BIH uvijek i iskljucivo postovat svakog ali ako druga strana ne pokazuje reciprocno postovanje , nastaviti svojim putem. ako ide ide , super , ako ne ide , ko ime jebbe mater, moze se i bez njiih. Na zalost s ljudima tipa Tihic, pa i ostalim tesko BIH moze isplivat. Silajdjic ne bi bio los kad bi samo izabrao pametnije od sebe u svoju stranku. Ali taj covjek ima problem sa odabirom kadra i to je definitivno.
najbolje se osloniti na svoje resurse , ima toliko nezaposlenog stanovnistva, zasto ih neko ne natjera da idu na kakve kurseve? Mislim treba neki impuls da se ljudima da zelja za kreativnost, i za stvaranje. Ljudi su tamo pametni, samo pamet koriste u pogresnom pravcu , svadjanje sa sumarima ne vodi nicem, kako mi se cini.
treba biti realan , EU promovise Srbiju ka EU. Kada srbija bude primljena u EU, BIH nece imati sanse jer ce je ta zemlja uslovljavat. Treba priprema ekonomski teren van EU, traziti trzista u arapskim zemljama, turskoj itd. Mozda i dici ruke od prospekta za ulazak u EU. Ocigledno je da istovremeno i Srbija i BIH tesko mogu biti pod istim krovom.
A bez OHR-a ce bit kraj Bosne i Hercegovine,eh Bildte kad ce bit potjernica protiv tebe genocidasu,znamo dobro kak si pomag\'o genocidace i fasiste srbe-rememeber! BiH4EVER!
on bi sada da završi svoj plan i plan mnogih u europi...da se konačno stavi tačka na gen.ocid i otuđenje teritorija i na kraju ova država raspadne a muslimani zatvore u jedan geto kao i palestinci... da li će se već jednom pro-bosanski političari ujediniti i oduprijeti razvaljivanju naše države, ili će po ko zna koji put radi novca izdati svoje narode i državu... učinili su to već bezbroj puta u ratu, i oni snose veliku krivicu zbog silnih stradanja...pare su krali umjesto da pomognu narodu da ga naoružaju da se brani...mislim da dok je ta isti elita na vlasti, da će opet izdati svoje da bi njihova djeca mogla da se školuju po inostranstvu, da oni razbacuju pare na sve strane...a mi ćemo opet da se tučemo sa neprijateljima ove države s puškicama u rukama
Danas sto si gori, bolje ti se vraca! Dragi Bosnjaci, ucimo od srba da ne bi dozivjeli jos jedan genocid!
Gledam dzenazu u Potocarima,gledao sam i prethodne i pitam se koliki monstrumi su bili pocinioci genocida u Srebrenici i cijeloj BiH ubivsi nevine ljude i djecu.Ali,ne mogu da shvatim koliki monstrumi su predstavnici medjunarodne zajednice,koji su tu da daju svoj doprinos ustavno-pravnom uredjenju i ekonomskom razvoju BiH u cije temelje mora bitu ugradjena svaka kap proljevene krvi.Koji su obavezni da cijelom svijetu daju do znanja da ce zlocin biti kaznjen na svakoj tacki zemaljske kugle.Da rezultati agresije,genocida i zlocina ne mogu naci svoje mjesto u ustavnom uredjenju jedne drzave.Da za genocid i zlocin mora postojati i kolektivna odgovornost.Medjutim svi ti medjunarodni predstavni bez stida prisustvuju dzenazama sa prigodnim govorima i nastavljaju ciniti zlocin nad prezivjelim patriotima i borcima za BiH,nagradjujuci one koje danas zive od rezultata genocida.
Bildt, bolje ti je plati porez za onu kocu koju si kupio u Hrvatsku, da te ne ganjaju po svedskim novinama! Bruko! I ti ces nekome soliti pamet kako i sta treba......
Ma covjek je smao realan, najzalosnije sto prave sugestije iz Evrope pojedinci dozivljavaju kao neprijateljske. Njegova \"braca2 i sada rade sta god hoce po BiH,barem u RS, pa ne znam zasto ukidanje OHR to pomaze. Covjek lijepo kaze, nema prema EU dok je tu OHR. To je jasno bilo kojme ko je jednom prosetao Evropom, ali onaj ko nije mrdnuo iz svog sela naviako je imati nekoga na kicmi. OHR neka pakuje kofere, oni nek spremaju ukidanje viza i prtpristupne fondove i malo neka odrijese kesu, jer na policama je 95 odsto proizvoda iz Evrope, ako mogu izvoziti neka malo izbalansiraju arsine. valja im nase trziste a ne valja im da putujemo bez viza. Pa ne moze tako evropljani!!!!
Kao i cijela njegova stranka= idioti! Inace Bildt veliki ilagac u ruske fondove i dionice uvijek je bio interesdzija i tu je lako kupljen sredinom 90`. Zalaze se za ukidanje OHR-a da bi njegova braca mogla raditi sta hoce u BiH! Isti Bildt sto je provaljen za utaju poreza sa obzirom na sve nekretnine sto ima i izmedzu ostalog na jadranu! Mater ti cetnic.ku!
Zastitinik ratnih zlocinaca, prije svih Mladica i Karadzica, kao i njihove politike.
Bildt goni se u p.i.cku maternu cet.nicku
Bosna ce uci u EU mozda za 20 godina, a tada EU nece biti interesanta. Vec sada EU ima problema zbog clanstva nerazvijenih zemalja ( Rumunija , Bugarska itd) i ide se toliko daleko da neke zemlje zagovaraju referendum o istupanju iz clanstva.Bosna ce vidjeti svu gorcinu tek kada udje u EU.