Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada nema biciklističke staze biciklisti su dužni kretati se saobraćajnom trakom, NE trotoarom. Nemojte od njih pravit žrtve kad se ponašaju izuzetno bahato i bezobrazno.
biciklisti cesto voze trotoarom jer se plase auta, s pravom, ne opravdavam samo kazem, da se bicklisti osjecaju sigurnije na cesti vise bi ih vozilo cestom
ne mozes ti u zemlji gdje covjek koji vozi auto osjeca se nadmocnije nad ostalim ucesnicima u saobracaju ocekivati da ce postovati ikakva pravila.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
S kojim se problemima vozači susreću kad svaki mjesec zatvorite grad koji nema uslove ni konfiguraciju za biciklizam zbog biciklističkih trka?
biciklisticke trke u sarajevu su jednom godisnje, prije je pored toga bio giro di sarajevo medjutim vec neko vrijeme se ne odrzava, dakle - jednom godisnje
kad si cuo da je neki biciklista kaznjen ?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
mora da sidje sa bicikla ili fooking trotineta kada zeli da predje pjesacki i pregura vozilo pored sebe
a ne budala da glumi ludilo i gas
mi smo drzava prepuna seljacina na pogresnim pozicijama sa kupljenim diplomama. u svijetu je jasno sve obiljezeno jasni su propisi i kazne a kod nas kazna 40 i ako je odmah platis kazna je 20 KM, dalje da ne govorim o slabo obiljezenim stazama farba se spere za 5 dana i nakon mjesec dana kao da niko nije nikad nista obiljezio krade se na materijalima i na radnim mjestima su nesposobni nestrucni i podobni kadrovi
KlixE, a da se spomenu poginuli bajker/bajk bradersi ?? Ja licno, vec imam par prekrsajnih i krivicnih povodom saobracajne NE-kulture drugih sugradjana.#pravda za bicikliste!
#pravda za pjesake ........#pravda za vozace.....jbtee pa svima treba PRAVDA :( nekome vsh, nekome manje...al isti kujac kao i sa svim nepravdama u ovom PROTEKTORATU! 2014-2021....Tik Tak...Tik Tak....Tik Tak!
onima ( nekolicini) koji postuju propise svaka cast, ali vecina biciklista u Sa su problem u saobracaju, dakle ne susrecu se sa problemom nego su oni problem. sa stilom voznje, ponasanjem i ignorisanjem svih mogucih pravila. kad se vozi ulicom onda je vozac, a na semaforu pjesak. ne staje nikome ni po kom osnovu. na crveno produzi lagano kao pjesak, kad ide po trotoaru vozi kao da je na olimpijadi, da ne spominjem ŠNJIRANJE po setalistima i pjesackom zonama...
Zabranit im da voze kolovozom, ako nema biciklisticke staze guranje bicikla trotoarom.
I vozac i biciklista sam i stvarno mi nije jasno sto vozac motornog vozila ima potrebu da ga vrati u manju pod punim gasom i tako te izvedbe prilikom prolaska bicikliste na kolovozu. Valjda da dokaze da je baja u autu i sl... dno dna
Namjerno ti zagasa, iza tebi ostavi crni dim da se gusis i tako te malogradanske pizdarije... Sjedi u ugodaju auta i ima potrebu da nekom zagorcava zivot.. Jednostavno dno dna mentalitet
Uvesti obavezno nošenje kacige.Adekvatnu opremu signalizacije.Posebno u ovim tmurnim danima i u večernjim satima teško je uočiti biciklistu koji nema ni svjetlo na biciklu a da ne govorim o bilo kojoj drugoj svijetlećoj opremi.
Kako je autor fino napisao o ugrozenim pravima biciklista a nigdje rijeci o njihovim obavezama i krsenju zakona... -Voze cestom i kad svi stanu s vozilima na crveno svjetlo, oni nastave ko da za njih to ne vazi, -Voze po pjesackom i po trotoaru izmedju pjesaka, -Voze nocu bez ikakvih svjetala, -Ne pokazuju rukom pravac kad skrecu (sto je na zapadu obaveza isto ko zmigavac)... Prava hocete, a obaveze necete, na vrh glave ste se popeli s takvim ponasanjem...
zato sto je autor vjerovatno biciklista. mozda cak auto i ne posjeduje
Bicikl je fensi bosnji, koji inace nije mrdno dalje od 51,197 km² ako je i toliko, status u drustvu a ne prevozno sredstvo. On na biciklu vidi nekog radnika trece smjene, kojeg inace osjeca kao beznacajno bice, bijedu, budale... Zato i jure pored njih 200 h na udaljenosti od pola metra, ako i toliko. Tako prolaze i pored pjesaka. Kraljevi ceste i trotoara, štaš. Fensi ljudi.
Meni je najveci merak kad idem preko pjesackog papka koji vozi drugom, ne usporava i vrsi pritisak na mene da potrcim, namjerno razvuci i natjerati ga da stane.
Evo vec sedam seoskih kabadahija koji bi te rađe zgazili na pjesackom, nego zaustavili vozilo. BiH je puna ovakvih vozaca.
i kad stignes kuci zalis se po portalima kako je zagadjen zrak. pravi si bosnjo
Neki dan neki ide ulicom i zvizdaljka u ustima i samo zvizdi i cim neko jednom nogom zakoraci na stazu biciklisticku odmah hoce da se svada.
Luđak sa onim reflektorima sto izbijaju oči
Neki dan šetam uskim trotoarom, kad nailazi biciklista iz suprotnog smijera i ne namjerava se zaustaviti. Odlučim ostati na uskom trotoaru koji je namjenjen isključivo za pješake, a nikako za bicikliste. Neposredno prije udara, biciklista je sišao sa bicikla i počeo govoriti: makni se majmune...odgovorio sam da ovo nije biciklistička staza, na što je on rekao vidiš na nema biciklističke staze, kud ću proći...to nije moj problem!
divljaka biciklista ima isto kao i divljaka vozaca, divljaka na dvije noge i divljaka na trotinetima i motorima ... niko tu nije savrsen
Svako jutro kada krenem na posao naletim na nekog dedu, dok ga zaobidjem napravim kolonuvod nekoliko stotina metara. Nema staze pa mora voziti saobracajnicom. Problem u tome sto se izuzetno sporo krece, tresu mu se ruke na guverneru, i vjerovatno nagluh(ne mislim da je bahat) cim ne cuje automobil iza sebe.
Biciklisti mislim oni pravi, kulturni zaljubljenici su ok. Ovi retardi sa onim elektricnim romobilima su za batina svaki drugi, neki dan sam ganjao jednog zakaci zenu na pjesackom ode, motoristi takodze cast izutetcima kada se stvore samo kod vrata itd.taman da se prestrojim on pored i ne vidim, ne cujem ga.
Kad vozim po cesti, vozači mi sviraju i jebu mi mater, iako sam uz samu ivicu puta. Kad vozim po trotoaru, pješaci mi jebu mater. Kad vozim po ovo malo biciklističke staze u Tuzli, opet mi pješaci jebu mater jer gospoda šetaju dijelom staze koji je jasno naznačen da je samo za bicikla. Mi smo gamad u saobraćaju, kako automobilskom, tako i u pješačkom i biciklističkom.