Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Razlikuje se od srpske cirilice ???? hahahaha koje proseravanje...cccc...isto ko sto se tzv. \"bosanski\" jezik razlikuje od srpskog, samo ubacili tu i tamo poneko H, ukrali poneki izraz od hrvata, i misle sad imaju svoj jezik. Sto fino ne priznate da ste otpad? Onda bi lakse shvatili da se od otpada nista dobro ne moze napraviti pa ne bi uzalud trosili toliko energije na falsifikovanje i izmisljanje vec bi mozda nesto pametnije radili. Okrenuli se ekonomiji i radu npr.
Izgleda da je srbin nastao od Bosanca...... Glagoljica (Popovi glagoljaši - oni koji su opismenjivali narod) - Kiril - Konstantin - Ćiril - Ćirilica U naučnoj literaturi se, pored ostalog kaže: Šireći se od 10. vijeka sa istoka, iz Bugarske, val ćirilice zahvatio je i dio bosanskoga područja, gdje se razvio u poseban oblik i posebnu varijantu ćirilice sa primjesima glagoljice i latinice. To pismo ima svoj osobiti duktus, odbacuje stsl. slova, a uvodi nove znakove za svoj jezik, te sa oblikom i pravopisom razlikuje od bugarske i srpske ćirilice. jasnije ?
Ćirilica srpsko pismo uvjek bilo i ostalo.A vi Bošnjaci sakrite se u mišje rupe za izjavu da je ćirilica bošnjacko pismo, vi retardi tek sad stvarate naciju.
Vjet - kao Od-vjet-nik So-vjet - SAVJET SABOR - OKUPLJANJE, SABIRANJE SENEX - SENAT ima tu svega......
pitanje je ko je ovdje nepismen i neobrazovan...... Glagoljica, Glagoljati, Vjet, Bosančica, Ćirilica, Arebica, Latinica...... Čije je pismo ćirilica ?
Ćirilica bošnjačko pismo?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bože pa ako ste neobrazovani bolje ćutite.Ove ljude koje sam pobrojao naravno nisu vama poznati ali svjetu jesu naobrazovana bošnjačka bagro nemate ni 2 razreda osnovne škole.
Ćirilica je staro bošnjaćko pismo, a Umihana Ćuvidina je priznatija od svih srbo-ćetnika koje si pobrojo!
Za svoju državu smatram sve srpske zemlje, Srpska,Srbija,Crna Gora.Tesla,Milanković,Pupin,Paja Jovanović,Obilić,Lazar,Car Dušan,Karadjordje,Kralj Petar,Vuk Karadžić,Tvrtko I,ćirilica to je naša kultura i istorija.
Mi Bošnjaci smo narod uzvišene in svjecki cjenjene kulture i tradicije! Ćitaj bolan ne bijo Umihanu Ćuvidinu i sve će ti biti jasno! srbo-ćetnici su najveća prjetanja našoj kulturi!
@Raso ..i te kako imamo i ponosni smo na Bosnu ..sta ti imas, nesmatras svojom drzavom tamo gdje zivis a preko drine si im potreban ko krmaci 13 prase i jos ces imati ti svoju kulturu,,niti je imas niti si je kad imao a koliko vidim neces jos dugo ni imati..
ako tako mislis zasto onda nisi izrucio Karadzica medjunarodnom sudu jer se 2000-2001 godine lijecio u Moskvi..vi i vasa istina, sve je to isto sto ti sto dodik .kako kazu ne seri i uzivaj uz to malo parica sto ti pas daje
bošnjak@ Vi da imate kulture, nacuju?Hahahahahahahahahaha
Sramota je da ugoscavamo rusko-srbo-cetnickog ambasadora, sramota je da mi Bosnjaci opet prozivljavamoo genocid nad nama, nasim pamcenjem, nasim nacionalnim identitetom, nasom kulturom i da to trpimo. Ustanite Bosnjaci! Bosna Bosnjacima pripada!
IMA DRVA KRME.... IMA DRVA.... U ratu nije bilo ni plina ni struje ni vode.....
Lojavci hoćete da opet ostanete bez gasa kao prošle godine, pa onda u kuknjavu kuku lele.