Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dragi Efendija, nikad više neoprezni i goloruki. Amin!
Reis Kavazović je u odnosu na Cerića pravo osvježenje. (Y)
Naravno da ne treba da se zaboravlja Na danasnji dan objavljen je rat Srbiji i I svjetski rat je poceo Cerska bitka Prva pobeda u Prvom svetskom ratu. Austrougarska vojska krenula je u prvu ofanzivu odmah po objavi rata 28. jula 1914. Deo njenih jakih trupa bio je na planini Cer. Bitka je izbila u noći 15. avgusta 1914. godine, kada su delovi srpske divizije naišli na austrougarske izvidnice ulogorene na padinama planine. Borbe su trajale deset dana. Izginulo je na srpskoj strani 3.000 vojnika, a 15.000 ranjeno. Kod neprijatelja, bilo je 8.000 mrtvih, 30.000 ranjenih i 4.500 zarobljenih. Najzaslužniji za pobedu je general Stepa Stepanović. Kolubarska bitka Najznačajnija bitka u Prvom svetskom ratu. Vođena je u novembru i decembru 1914. godine na frontu dugom 200 kilometara. Okončana je uspešnom kontraofanzivom koju je izvela Prva armija pod komandom generala Živojina Mišića, protiv brojnije i bolje opremljene austrougarske armade, u trenutku kada je ceo svet očekivao vesti o kapitulaciji Kraljevine Srbije. Prelazak preko Albanije Albanska golgota termin je koji se najčešće koristi za povlačenje vojske i naroda preko crnogorskih i albanskih planina u zimu 1915/16. Narod i vojska povlačili su se pred invazijom Centralnih sila. Povlačenje je išlo u više kolona iz pravca Metohije ka Jadranskom moru, Italiji i Severnoj Africi. Više hiljada ljudi je stradalo, a oko 150.000 preživelih priključilo se saveznicima u proboju Solunskog fronta.
I takodje da se NE ZABORAVI Srpska zastava se vijorila iznad Bele kuće! Jedina zastava pored Americke koja se vijorila iznad Bele Kuce je zastava Srbije koja je 1918. godine podignuta iznad Bele kuće kao i u svim zgradama i javnim institucijama u glavom gradu SAD, podseća Ambasada SAD na svom Fjesbuk profilu. Naime, 28. jula 1918. predsednik Thomas Woodrow Wilson izdao je sledeće saopštenje američkom narodu. Pročitano je u crkvama širom zemlje i objavljeno u skoro svim uticajnim dnevnim novinama. Srpska zastava je podignuta iznad Bele kuće kao i u svim zgradama javnih institucija u glavnom gradu SAD. Poruka je glasila: Narodu Sjedinjenih Država: U nedelju 28. jula navršava se četvrta godišnjica od dana kada je odvažni srpski narod, pre nego da se izloži lukavom i nedostojnom progonu pripremljenog neprijatelja, objavom rata Austrougarske bio pozvan da brani svoju zemlju i svoja ognjišta od neprijatelja rešenog da ga uništi. Plemeniti je taj narod odgovorio. Tako čvrsto i hrabro oduprli su se vojnim snagama zemlje deset puta veće po broju stanovništva i vojnoj moći, i tek kada su tri puta proterali Austrijance i nakon što su Nemačka i Bugarska pritekle u pomoć Austriji, bili su primorani da se povuku preko Albanije. Iako je njihova zemlja bila opustošena i njihovi domovi razoreni, duh srpskog naroda nije bio slomljen. Mada nadjačani nadmoćnijim silama, njihova ljubav prema slobodi ostala je neumanjena. Brutalna sila nije uticala na njihovu snažnu odluku da žrtvuju sve za slobodu i nezavisnost. Primereno je da narod Sjedinjenih Američkih Država, privržen očiglednoj istini da je pravo naroda svih država, malih i velikih, da žive sopstvenim životom i da biraju svoje vlade, prisećajući se da su načela za koje se Srbija viteški borila i propatila ista ona načela za koja se zalažu Sjedinjene Države, povodom ove godišnjice izrazi na adekvatan način saosećenje sa ovim potlačenim narodom koji se tako herojski odupirao težnjama germanske nacije da dominira svetom. Ovo se ne može obeležiti na više prikladan način do u našim crkvama. I, zato, pozivam narod Sjedinjenih Američkih Država, svih vera i veroispovesti, da se okupe na svojim mesnim bogosluženjima, u nedelju 28. jula, u cilju iskazivanja saosećanja sa ovim podjarmljenim narodom i njihovim istorodnicima u drugim zemljama, i da prizovemo blagoslov svemogućeg Boga za njih same kao i za cilj kojem su se posvetili. Thomas Woodrow Wilson, predsednik Bela Kuća, jul 1918.
Za one koji pročitaju samo naslov, pa idu direktno na komentare: "Šta za nas, za naše susjede, za Evropu i cijeli svijet znači da je upravo NAD MALOM zajednicom možda NAJTOLERANTNIJIH muslimana na svijetu na kraju 20. stoljeća POČINJEN ZLOČIN GENOCIDA. UNATOČ SVEMU mi muslimani, Bošnjaci, NE GUBIMO NADU U BUDUĆNOST, NE MRZIMO DRUGE I DRUGAČIJE, NE POSUSTAJEMO U OTVORENOSTI I PRIJATELJSTVU. Mi SAMO NEMAMO PRAVO i od nas se to NE MOŽE OČEKIVATI da budemo zaboravni i neoprezni", je poručio Kavazović poželivši Bajram mubarek olsun."
Samo trazite rat zbog ovakvih komentara.. Pljunem vasu vjeru kada ste ovakvi na komentarima!!!!
EVO DANAS SMO VEC PONOVO RAZORUZANI U TOTALU, NEMAMO SMOJU VOJSKU, UKINUSE NAM AMERIKANCI I OHR ARMIJU BIH, NEMAMO TERITORIJALNU ODBRANU, I OVO MALO POLICIJE STO IMA JE UGLAVNOM U KURAMA I POD KONTROLOM KRSCANA U BOSNI. POGLEDAJTE KAKO KRSCANIN GORAN ZUBAC UPRAVLJA SA AMERICKOM POLICIJOM SIPA I STA SVE RADI SADA PO BOSNI. NE ZABORAVITE DA KRSCANSKE ZEMLJE, SA AMERIKOM NA CELU IMAJU PROGRAM ZA MUSLIMANE A TO JE DA IH NAPRAVE TOTALNIM ROBOVIMA, U EKONOMSKOM SMISLU, I SVAKOM DRUGOM. SMRT I PROPAST KRSCANSTVU, SMRDLJIVOJ FASISTICKOJ IDEOLOGIJI KOJA SAMO GAZI SLABIJEG I POSTUJE ZAKON SILE JACEG. TAKODJE, ILI PROPAST ILI REFORMA ISLAMU I DA SE MUSLIMANI NAORUZAJU DA MOGU DA SE BRANE OD SVAKOG NEPRIJATELJA...
Ovaj Kavazovic ko Ramzes.
Može se očekivati ali ne bi SMJELO.