Komentari (377)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakva džamija iz 12.vijeka u BiH?
Aha, Vatikanski križari pokatoličili dobre Bošnjane a Osmanski jarani prosvijetlili. Romantizam historije, ne bi me čudilo da uskoro predlože da su halife ustvari porijeklom iz Kaknja.
Niko nije stavio mač na glavu? Reci to našem posljednjem kralju kojeg su za glavu skratili.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Glupo se o ovom raspravljati, iz aviona se vidi da je u pitanju srednjovjekovna crkva.
Onaj ko ovom izgleda kao dzamija je idiot. A ako se vec ne mogu dogovorit, moze bit nacionalno dobro i turisticka atrakcija za sve
@Tvrdi987 kom ovo*
Religijske sektase sto dalje od drzavnih muzeja.
Crkva :)
Pa ako može Erdogan Ana Sofiju šta se tolika halabuka uvijek ovdje diže?...a možda bi šta i donacija stiglo iz Turske, Katara, Arabije i sl... UZP svijet po Bosni bi malo pričao, bunio se ala Komšić afera i izbori ali za koji dan bi prestali a izgradila bi se dzamija starija i od Kralja Tvrtka ako treba. :-)
Kosti zadnjeg kralja Stjepana Tomasevica su otkrivene 1888 godine. Zemaljski muzej BiH je tada dao kosti franjevcima na cuvanje. Otac Stjepana je bio bogumil Tomas i majka bogumilka Vojaca. Stjepan je samo ponekad pisao da je katolicke vjere, i to je bilo zbog politicke nuzde i odvracanja papinih agresivnih teznji za Bosnom i sirenjem krscanstva. Tako su radili svi bosanski kraljevi bogumili od Kulina pa na nadalje.
@Bendzelaj upravo tako, ali to je istorija koju Hrvatska negira u svojim osvajackim teznjama. Takodjer, bosancicu nazivaju - svojom? Pa da, samo joj ime kaze. To je najstarije pismo i jezik Baklana, a dokument Povelja Kulina Bana je najstariji.
Da i mi imamo svoju Aja Sofiju!
Vecina danasnjih muslimana ne moze prihvatiti svoju povijest,zamislite koliko je vasih predaka bilo prisiljeno preci na islam,da bi spasili to " malo zivota".Ja kao jedan od potomaka, covjeka koji je nosio Stjepanov barjak, a koji je zbog obrane tadasnje kraljevine Bosne,bacen sa tog istog tornja o kojem sad raspravljamo
@Satom onda znas da je Stjepan bio bogumil i umro kao takav?
sinagoga
šta "dobri bošnjani" imaju sa 12 i 13 stoljećem?šta lupate jbt.vaša povijest počinje 1993,koliko god vam nepravo bilo jbg.čuj el fatiha ,čuj odrubljivanje glava?cccc.pljuc!
Mozda je ovo objekat Crkve Bosanske?!
Vidi i budala da je crkva, to je pravi zvonik.
@Rapsodia jesi li procitao tekst? Zvonik su naknadno dodali franjevci, dakle on nije bio na originalnoj gradjevini.
Vidi i budala da je crkva, to je pravi zvonik.
A i jedni i drugi su idioti. umjesto da se svađaju gdje fabriku izgraditi
kako smo jadni!
Fino stoji vlasnik zemljista i objekta je islamska zajednica, znaci kupljeno od katolibana koji inace vjeru prodaju za kutiju cigara i onda kazu to je njihovo.Zaboli koga qarina ko je to pravio ,papiri su na islamskoj zajednici
volvo xc javi se fasisto iz skandinavije