{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radom za boljitak: Nećemo pristati na podjelu u Mostaru

S
SRNA
2.4.2012. u 15:16
7
9
Radom za boljitak: Nećemo pristati na podjelu u Mostaru
7
Radom za boljitak: Nećemo pristati na podjelu u Mostaru
Klub odbornika Narodne stranke Radom za boljitak u Gradskom vijeću Mostara odlučio je danas da ne učestvuje na sastanku političkih stranaka na kome je trebalo da bude riječi o rješenju pitanja izbornih pravila za Mostar, u skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH.
U saopštenju Narodne stranke Radom za boljitak navodi se da ova partija nikada neće pristati na bilo kakvu vrstu podjela u Gradu Mostaru.

"Smatramo da prilikom donošenja rješenja za Mostar stvari treba postavljati na način da u tom gradu nijednom narodu ne smije biti tijesno, niti da se bilo ko tako osjeća zbog političkih prepucavanja nacionalnih stranaka", stav je Narodne stranke Radom za boljitak.

U saopštenju se podsjeća da je od nametanja Statuta Grada Mostara prošlo osam godina, te da u tom periodu nije bilo političke volje vladajućih stranaka u Mostaru da se Statut provede i da bude usvojen u Gradskom vijeću.

"Rješavanju pitanja Mostara moglo se davno pristupiti, ali su nacionalne stranke ovu temu vješto iskoristile za promociju teza o nacionalnim podjelama, ugroženosti pojedinih naroda i majorizaciji, dok prava istina leži u činjenici da nacionalna politika u Mostaru gubi uporište među biračima", dodaje se u saopštenju.

U ovoj stranci tvrde da su po strani stavljeni stvarni problemi u Mostaru, a to su da grad ni danas nema usvojen budžet, nisu usvojeni ni regulacioni planovi o kojima se priča cijeli mandat, sve je više nezaposlenih, privreda stagnira, a grad sa ovakvim gradonačelnikom nema viziju razvoja.

Klub odbornika Narodne stranke Radom za boljitak u Gradskom vijeću Mostara smatra da je u Mostaru zbog trenutne političke situacije ugrožen svaki građanin ovoga grada. "Ako uskoro ne dođe do promjene političke atmosfere u Mostaru, bojimo se da će još dugo međunarodna zajednica i visoki predstavnik imati glavnu riječ kada su u pitanju vitalne odluke za Mostaru", dodaje se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: