BiH
2

"Prvi mart": Uvećat ćemo broj glasača putem pošte za 100 posto u RS-u

FENA
Koalicija "Prvi mart“ pozdravila je posljednje izvještaje Centralne izborne komisije BiH o 17.000 novih glasača koji su se prijavili za glasanje putem pošte.

"Međutim, želimo naglasiti da do kraja registracije imamo još sedam dana, te da moramo uraditi maksimum kako bi ovaj broj još više porastao", navodi se u saopštenju.

Zahvaljuju na brojnim čestitkama, te koriste priliku da se zahvale Islamskoj zajednici, kao i brojnim organizacijama i džematima širom Evrope te Sjeverne Amerike, u kojima su djelovali aktivno na registraciji, kao i cijeloj bh. dijaspori širom svijeta koja je odgovorila na inicijativu za zaustavljanje opadanja broja glasača iz inostranstva.

"Pred nama je sada posao nadziranja i osiguranja dostavljanja glasačkih listića svim registrovanim građanima i građankama, a zatim i adekvatnog dostavljanja istih prema CIK-u u vrijeme izbora. Posao sa glasanjem putem pošte nije završen do 12. oktobra, te pred nama je da sada da osiguramo – ono što objektivno možemo očekivati, a to je postići rast od 100 posto važećih glasačkih listića iz inostranstva za područje RS-a u odnosu na 2010. godinu. Da napomenemo da je tada za područje entiteta RS poštom glasalo 12.549 osoba", poručuju iz "Prvog marta".