vijesti
0

Koalicija "Prvi mart": Novih 17 hiljada glasača, još sedam dana za registraciju

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Koalicija "Prvi mart“ pozdravlja posljednje izvještaje Centralne izborne komisije BiH o 17.000 novih glasača koji su se prijavili za glasanje putem pošte, saopćeno je iz te organizacije.

"Međutim, želimo naglasiti da do kraja registracije imamo još sedam dana, te da moramo uraditi maksimum kako bi ovaj broj još više porastao", saopćili su iz "Prvog marta", te dodali:

"Zahvaljujemo na brojnim čestitkama, te koristimo priliku da se zahvalimo Islamskoj zajednici, te brojnim organizacijama i džematima širom Evrope te Sjeverne Amerike, u kojima smo djelovali aktivno na registraciji, kao i cijeloj bh. dijaspori širom svijeta koja je odgovorila na inicijativu za zaustavljanje opadanja broja glasača iz inostranstva".

Pred njima je, kako tvrde, posao nadziranja i osiguranja dostavljanja glasačkih listića svim registrovanim građanima i građankama, a zatim i adekvatnog dostavljanja istih prema CIK-u u vrijeme izbora.

"Posao sa glasanjem putem pošte nije završen do 12. oktobra, te pred nama je da sada da osiguramo – ono što objektivno možemo očekivati, a to je postići rast od 100 posto važećih glasačkih listića iz inostranstva za područje RS-a u odnosu na 2010. godinu. Da napomenemo da je tada za područje entiteta RS poštom glasalo 12.549 osoba", zaključuju iz "Prvog marta".