Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Iskreno za početnu platu od 1600 plus topli i ja bih ostao vrlo rado do smrti. I ne, ne kažem da imate visoke plate nit išta, zaslužili ste je, valjalo je najmanje 6 godina bubat najobimnije gradivo...samo sam mišljenja da svi imamo platu preko 1000 maraka i godišnje, priliku da uzmemo bolovanje i slično, što nije nikakva privilegija, da bismo uglavnom ostajali. Ovako mi u firmi prijete ako budemo uzimali bolovanje da neće produžit ugovor, već mjesecima bolestan idem na posao.
onda si gladan za parama i bit ćeš i u eu gladan
800 km pocetna plata
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nažalost ovi studenti su sad puni volje i motivacije kao i ja sto sam bio. Medjutim kad upadnete u kolo korupcije, nepotizma, kriminala možda ne budete tako razmišljali, kao mnoge vaše kolege. Normalan insan ne može se osjećati normalno u hobotnici.
@Dezmond tako je
klix glupi, ponos dekana prve godine je Hana Planja! Ovakve greške su ne podnošljive
I bas svi izjavili da ostaju u zemlji, hahaha....
Vama studenti naklon... A jeli to Sebija na putu ili na bolovanju..nek se srami da neprisustvuje posteno skolovanim studentima medecine..
@bingo ovo neki ozbiljan mentalni poremecaj...jel’ ti sanjas sebiju,covjece cool down
Inače samo kokuzi idu vani !
Lako je ostati kad jos imas bogdu nade I optimizma. No ne berite brige, polako ali sigurno ce to da izlapi, politika radi svoje, sigurno i neumoljivo. Za par godina ce doci, iz dupeta u glavu, spoznaja da je velika greska sto se niste prije ispalili. Ne budite naivni, puno vam je lakse sad krenuti nego za deset godina. Sretno sestre I braco!
Pred novinarima ostaju u našoj zemlji, a u sebi razmišljaju kako će što prije do Njemačke ambasade
Mali broj njih(a) postane od izuzetnog studenta vrlo dobar ili odličan ljekar specijalista. Dođu oni do diploma, i zvanja ali do znanja samo poneko. Otprilike ono, prvo vam ''prepiše'' tri sedmice antibiotike 2x dnevno a onda vas tek pošalje na lab. analize ili ne dao Bog šta softiciranije i kvalittenije da uradite...
Nadam se da će doći vrijeme kad im pacijenti neće biti kao kutije na traci u fabrikama koje samo guraju dalje.
95% sarajevskih dr nisu humanisti, dapače
koji fakultet ima najbolje ckapi
Ja samo zelim da vidim gazde kako rade a raja samo neka idu
Ne razumijem ove što su, kao, otišli iz BiH, a po čitav dan vise na klix-u i komentarišu politiku, cijene, poskupljenja ili čisto da mi znamo da su otiśli...Šta imate vi s tim ili mi s tim što ste otišli?
Cestitke na trudu, mlade kolege! Ostalo ce vam se sve samo kazati, i to na vrijeme.. Sretno!!
Do cega se dovedosmo, kao sad bi ovo trebala biti pozitivna vijest jer ostaju u zemlji i da se raduju ljudi, umjesto da to bude jedna sasvim normalna pojava kad zavrsis fakultet da ostajes u svojoj zemlji valjda, logicno
Ma to je samo izgovor do prve prilike i fataju se oni noge