Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Profa legenda
Nama uvijek mora neko reći, šta i kako. Jer mi odavno nismo u stanju rasuditi šta je u redu, a šta nije. Mentalno ropstvo je gore nego ropstvo tijela...
Sve je odlicno rekao. Prije 100 godina ke mozda imalo smisla ovo uvoditi, ali fino je covjek objasnio da zivot nije isti. Skola bi svakako trebala pocinjati od 9, da se uskladi sa radnim vremenom mame i tate kod vecine, da djeca mogu imati jedan normalan obrok koji ce ih drzati dok mama ne dodje. Ovo pomjeranje sata vise nema smisla
SMRADE ODVRATNI 😡😡😡
Profa svaka ti je na mjestu! Ali, kome pričati….
predavao meni u gimnaziji, ne mozete ni zamisliti kakva su to predavanja. sveska i olovka vam ne treba, znanje vam na tako lak i jednostavan nacin ulazi u glavu. majstor zanata nema sta...
Sahat nazad,sahat naprijed,kilometar nazad,kilometar naprijed,hiljadu zaradi,hiljadu izgubi,o čemu raspravljate,glupost.Sve je to život,kakav živimo.
Tako je to kad si stručnjak za sve a nisi stručnjak ni za šta, pa ti se onda, zbog neznanja i nekompetentnosti nametne pogrešan zaključak. Već viđeno. Da, svi ti neki "stručnjaci", koji su uložili godine u analizu posljedica i efekata pomjeranja sata su glupi, samo je naš Zubić pametan.
Zimsko vrijeme nije greska profesore, nego standardno vrijeme. Ljetno vrijeme je pomjereno. Ukidanjem pomijeranja sata ljeti skracujes dan za sat i to je to. Meni odgovara jer ljeti imamo duzi dan. Kad se ukine pomijeranje, ne ostaje ljetno, nego zimsko racunanje vremena. Toga vecina nije svjesna.
Treba ukinuti ljetno racunanje vremena koje je i svakako netacno. Aksam haman u 21h, jacija u 23h? Jel to normalno, naravno da nije.
I ti si ekonomska greška trebamo mi crkavat po poslovima jel!. Samo vrijeme od sebe zimi se skraćuje idiote pa i ljudi kazaljke vraćaju.
Koliko znam zimsko je normalno a ljetno je izmišljeno,podne je u 12 a ne u 1, jeli po ljetnom onda i ponoć u 1😬🤔
Volim ljetno racunanje vremena,iako je zimsko pravo naravno.Ako bi trebalo ostaviti jedno,glasam za ljetno.Jest da politicari izlaze na podna namaz u 13h,al de hajde,bitno je izaci😁. Smori me u januaru dan do 16h.
Još jedan ekspert za sve.
Ma daj, profesore. Zimsko vrijeme je pravo vrijeme i njega treba zadrzati.
Pa sto pomjeramo doktore?
Jel ima u nesto da se ovaj ne razumije?