{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prof. dr. Spahija Kozlić: Pokušaj discipliniranja medija i klice totalitarizma

30.12.2014. u 20:50
24
6
Prof. dr. Spahija Kozlić: Pokušaj discipliniranja medija i klice totalitarizma
24
Prof. dr. Spahija Kozlić: Pokušaj discipliniranja medija i klice totalitarizma
Foto: Klix.ba
Profesor Filozofije prava i retorike na Pravnom fakultetu u Zenici i nekadašnji novinar Spahija Kozlić prokomentarisao je jučerašnji upad pripadnika MUP-a KS i RS u redakciju portala Klix.ba te je istakao da je sloboda govora temelj savremene demokratije.
Kozlić je kazao kako je neotuđivo pravo novinara da zaštiti izvore svojih informacija, te da slučaj upada policije u redakciju Klix.ba govori o izvrtanju teza kako bi se mediji disciplinirali.

"Tamo gdje sudovi naredbama prisiljavaju medije da im otkriju izvore činjenica do kojih dolaze svojim radom 'stanuju' i klice totalitarizma koje, prije ili kasnije, postaju model ponašanja. Slučaj upada policije u redakciju portala Klix.ba zorno govori o klasičnom izvrtanju teza kako bi se mediji disciplinirali i u konačnici stavili u funkciju određenih, u ovom slučaju očitih, političkih centara moći", izjavio je Kozlić.

Kozlić je još istakao da je potez sudova i policije opominje kao nijedan do sada, odnosno upozorava da proces demokratizacije bosanskohercegovačkog društva nije poželjan za oligarhe bilo koje ideološke provenijencije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: