Komentari (195)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Po ovoj logici, mi bi trebali šetati po svim ulicama RS-a i odavati počast žrtvama.
Па, ко ти брани?
BUDI REALAN GDJE VAM JE TO NEKO SPRIJECIO DOLAZAK I OBILJEZAVANJE STRADANJA,SAMO NE TREBA DOZVOLITI POLITIKANSTVO SVEGA I SVACEGA.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
naravno da nece biti nikakvih kontramitinga,pa ljudi smo, nismo srbi :)
Haha demokratija i čojstvo na Sa način Vi čete kao privilegirani bez dozvole (što naravno svatko mora izvaditi kad to čini svagdje pa i u sarajevu) okupiti se položiti cvijeće(mada vam to nespada u običaje zelenih beretki) i naravno sa drvenije mosta jebavat sve po spisku uz mirno gledanje i očito odobravanje policije koja kao fol čuva ove najavljen i prijavljene(al to nikad nećete vidjeti na TV bih i FTV kulturu i pijetet, ponosnih tolerantnih dostojanstvenih akademskih građana sarajeva -ovo naravno sve pod navodnicima
Dada a kad ste to shvatili uz aliju poglavicu nakon što aliji nije uspjelo da ostane u krnjoj jugoslaviji (do tada je hr pobijeno ohoho) pa se još okrenuo protiv hrvata koji ga nahraniše naoružaše primiše izbjegle - tad mu nisu bili neprijatelji ti koje tako zoveš, front jr zašutio Dajte datume kad vam se pridružiše generali Atif dudaković rasim delić (tek kad su ispekli zanat u ratu u Hrvatskoj protiv hrvata)
PRIKAŽI ODGOVORE (19)
Ma nek dodju i jedni i drugi da se porokaju opet , to je prava stvar mora se znati ko je glavni
nije mi jasno da li se sutra "obiljezava" ili "slavi" 2 maj.?
Hajmo i mi tamo TEKBIRAT, možda dođu TOBE. Molio bih da se sa svih prozora, auta i drugih mjesta puste ILAHIJE I KASIDE, jer to prilići takvom skupu. Naravno, sječajući se na Bosanske žrtve.
Zivio komandant Ratko Mladic!Alal vera majstore!
Zivio! Da ga jos na ovom svijetu stigne, sta zasluzuje ! Da si imalo normalan prokljinjo bi ga, do kraja svog zivota.
Zelene beretke su organizacija koja je prestala da postoji u maju 1992. jer su se zasitili ratovanja i formirali Uniju veterana i otišli sa osnivačem u Tursku. Nakon rata su se vratili u BiH i počeli da se busaju u prsa da su oslobodili i sačuvali BiH. Onda su dobili mnogo društvene imovine i sad kao UG, neprofitabilna organizacija žive od profita koji ostvaruju. Lopovi.
Treba im na rasglas čitavim putem gdje budu prolazili puštati intervju Kukanjca i brojku mrtvih da ne seru više o broju ubijenih.
Među bosanskim vlasima vlada kolektivna amnezija. Šta ti hlupaš Aleksandre? Arogancija Bosanaca i Bošnjaka? Da te podsjetim da je Karadžić 15. oktobra 1991.godine prijetio da će muslimanski narod u Bosni nestati jer neće moći da se odbrani? Od koga da se odbrani? http://www.youtube.com/watch?v=Xtk5LG8xvfw Pa su četnici nakon toga, krajem oktobra 1991.godine počeli proglašavati srpske autonomne oblasti, čime su prekršili Ustav SR BiH i narušili teritorijalni integritet BiH, 5 mjeseci prije referenduma, koji je rezultat Karadžićevih prijetnji, arogancije i bezobrazluka. Aleksandre, poštedi mene laži i gluposti, ja sam rođen prije 50 godina, proveo sam od toga 30 u vojsci, 10 u JNA i znam vas dobro, ko zlu paru. Poštedi i mene i sebe i ne provaljuj se dalje, nećeš dokazati nemoguće - a to je da su Bosanci agresori u Bosni i da su se Srbi (susjednje države) branili od nekoga ovdje. Znamo sve dobro i o konc-logorima i o klanju ne samo u ovom već i u prošlim ratovima i ko je koga klao.
ma nek obave to nek polože cvijeće i nek idu i mi idemo u višegrad i bacamo cvijeće sa mosta pa nas niko ne dira,i zelene beretke su plaćene da su sta htjeli spriječiti uradili bi to nego huskaju omladinu i djecu
samo neka dodju neka vide lijepi grad......vecina ce ih prvi put hodati po asfaltu
@Dobojlija92.......hallo cetnik - a ne ti si pocetnik ti nisi cetnik..!
Hej cetalj ......Bijeljinac sam a javljam ti se iz Njemacke, imasli sad sta reci cetnik...!
. Pogani cetnici ko im daje te instrukcije da nije Incko sto im tolerise zadnih (7) sedam godina, motke uzet i umociti u cenifu i zamjit da im vise nikad ne naupadne takvo nesto..! .
moram ti se nasmijati za ovu ideju..haha..al pravo dobra
@Seffer - U pravu si. U Bosni živi šaka Srba, i oko 30% pravoslavaca od ukupnog stanovništva BiH. Oni su došli iz rumunske pokrajine Vlaške u prvoj polovini XVI.vijeka nakon pomora domaćeg stanovništva od zaraze kugom. Dovedeni su, njih oko 300.000, na planinu u blizini Sarajeva koja se (sasvim slučajno) zove Romanija i jednu malo dalje koja se (i danas) zove Cincar-planina (po rumunskim Romima koje su još zvali i Karavlasi, u blizini zloglasnog konc-logora Batković nalazi se naselje koje i danas nosi ime Karavlasi). Zato su bosanski pravoslavci crni ko ćumur, zato što vode porijeklo iz Rumunije, a znamo da su Rumuni nastali od protjeranih starih Rimljana (Roma = Rim, država Romania), ubica, palikuća, silovatelja i pljačkaša. Zato ne čudi njihovo divljanje u toku svih dosadašnjih ratova, od Balkanskih ratova, preko svjetskih do ovog zadnjeg kad su se pokazali u punom svjetlu. Ko je bio pas prošle godine biće pas i ove godine samo godinu stariji.
Opet si zaboravio da uzmeš terapiju, sada su ti na redu one crvene i plave tablete.
Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”
Vratio sam se korijenima nakon pet stoljeća, koliko dugo smo bili islamizirana obitelj. Ne mislim da je to nešto neobično, jer sam se vratio tamo gdje smo ranije pripadali – izjavio je ekskluzivno Bušatlija, jedan od najcjenjenijih ekonomskih stručnjaka za strane investicije u Srbiji.
Kad će iz republike mrske odati počast tenkistima stradalim na području Matuzića? Ili onih stradalih na Nišićkoj visoravni tokom 1994.g., ili onim na Vlašiću u proljeće 1995.g. direktoru elektrodistribucije iz Bijeljine (još malo pa godišnjica) poginulom na Visokoj Glavici kod Teočaka, stotinama poginulih na Vozući 1992.g. - 1995.g., stotinama poginulih oko Ključa, Mrkonjić-Grada, Sanskog Mosta, na Korčanici u avgustu - septembru 1995.g.????? Upitajte smradove koji će doći sutra iz smrdske, ko je poginuo u "Dobrovoljačkoj ulici" tog 2.maja 1992.godine i vidjećete da nemaju pojma, zato jer njima nije cilj obilježavanje nečije pogibije (jer su poginuli agresorski vojnici - legitiman cilj), već da oni pokažu kako je eto neko i od njih stradao. Nisu oni samo ubijali po Sarajevu, neko je eto i poginuo. Zašto ne obilježe smrt dvojice Sarajlija, koje su nekoliko dana prije 2.maja četnici iz obijesti ubili ispred (tada komande 4.vojne oblasti), današnjeg ministarstva odbrane?!
Ti si ili lud ili se praviš lud. O kakvoj odbrani ti govoriš pripadnika Jugoslovenske armije (tada je već ostala samo krnja SR Jugoslavija), u drugoj državi koja se zove Bosna, čije stanovništvo ubijaju domaći izdajnici skupa sa agresorima koji su došli iz Srbije i Crne Gore, predvođeni arkanovim kriminalcima? O kakvoj odbrani ti govoriš kad su susjedne države izvršile agresiju na Bosnu? O kakvoj odbrani Srba ti govoriš u Sarajevu? Srbi se mogu braniti u Požarevcu, Kruševcu, Kraljevu, Beogradu, Jagodini, Šapcu, ali u Sarajevu su Srbi agresori. Što je najzanimljivije ti to znaš samo se praviš lud ili su doista lud. Ko je lud ne budi mu drug, pa me poštedi tvojih daljih komentara, ja vas vlahe znam uzduž i poprijeko.
Rekoh li ja tebi da me poštediš daljih komentara. Pa još na glagoljici. Samo idiot može reći da je Sarajevo srpsko - kao kad bih ja rekao da je Sant Petersburg bošnjački. De zamisli se malo ahmaku kakve gluposti valjaš.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
sutra sarajlije dignite se i rascerajte cetnicku gamad
Ne seri
Valjda je Kukanjac znao istinu: U toj Dobrovoljačkoj ulici oni su napali jedno sanitetsko vozilo i poginuo je jedan vojnik, Tomović Zdravko iz Han Pijeska. Tri pukovnika: Sokić Miro, Radulović dr. Budimir i Mihailović Boško. Jedan potpukovnik, Jovanović Boško i jedna žena, muslimanka Šuko Nurmela... Znači", tvrdio je Kukanjac, "šest osoba je stradalo od 261.“ Na pitanje, ako je tako, čemu i dalje manipulacije i laži, general Kukanjac ponudio je ubedljiv odgovor: „Valjda su ovi u Beogradu izgubili strpljenje što nismo više stradali, pa su prosipane te laži o Dobrovoljačkoj, što je nešto najsramnije što se moglo čuti.“
Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”
Znaju to i Vlasi ali moraju nešto lagati. Kako će mitologija bez laži, o čemu će onda guslari pjevati i zavijati uz slaninu, bijeli luk i kiselu rakiju? Najbolje ih je ignorisati. Naš je narod rekao davno - ne diraj u ono što smrdi, samo će još više da zasmrdi!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)