Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prava stvar Odlična kolumna.
E pa brate, ovo ti je tipičan balinluk. Previše ti gledaš u tuđe dvorište i tuđe tanjure. Malo ti preuredi one tvoje što ti dođu \"u rodu\". Porasle im brade, a još nose stare hlače što su im okračale. I ti se obrij i lijepo obuci. Ne voli ti Lana susjeda hajvana.
I jel\' vam sada ljepse bez \"s.vrba\" i \"krv.ata\" samo sa \"svojima\", a koji su \"braca po vjeri\"? Ionako ste imali glupe komsije i susjede koji su iz ciste obijesti otisli iz grada i ostavili SVE svoje, sve sto su generacije i generacije stvarale, a nisu ni slucajno otisli zbog toga sto su dozivljavali u ratu i iza. jel\'da? Vi ste fini sto ste prihvatili izbjeglice koje su cet.ni.ci i u.j.e. protjerali, a ove komsije i susjede sto ste natjerali da odu nema veze, jer ionako su \"svi oni isti\", pa i oni koji s vama ginuli da odbrane grad. Eeeee, eto vam ih sad, pa uzivajte skupa u getu. Jeli lijepo?
Bure je pakaš dokazani. Narocito tekstom u Oslobodjenju nakon pobjede one ruznjikave Srbijanke na pjesmi evrovizije prije nekoliko godina.
jos..@ te izbjeglice iz istocne Bosne, sto su dosli u nasu zgradu,,,njima su sve pobili ovi sto podrzavaju Mileta...otvarali koncentracione logore,,,,pravili klanja i silovanja...genocid...(sve smo vidjeli na TV-u)....i onda kad su dosli tu kod nas nakon svega sto su prosli, najvise njih mrze i ovi odavdje sto ih zovemo nasima....a ovi, nasi, domaci prebise Boru, i odvedose Ivu.......shvatio sam da smo stoka, iako mi to stari nije rekao.... lazu da su mamu tjerali da se pokrije i da ide u dzamiju...to vala lazu, jer znam da niko ne ide u dzamiju, osim ko ne zeli,,,gledam ja kako Bosnje piju i zive ko sav normalan svijet,,,cak i puno liberalnije nego kod komsije Mileta i Ive, gdje su svi nabrijani na nekakve mudzahedine, i samo ispoljavaju mrznju prema njima...a ja pitam starog: gdje su ti koje ovi mrze???? kaze stari: to oni o nama???? a ja kazem da mi to nismo,,,a on kaze da to nema veze,,,jer oni mrze svakako,,,i nalaze razloge i kojih i nema...samo da mrze... hajd rekoh???
PIPO ti si najvece krme ovg portala.
ALAL VERA MAJSTORE NA TEKSTU !!! POZDRAV IZ BANJALUKE
Jedino sto mom starom sada smeta je sto ti drugacijih-pogleda-iste-reli gije-drugog -stanovistva-istog-Boga-istih-imena-druge-kulture-nema-ni-on-pojma-ko-smo-sta-smo-i-mi-a-i-oni traze da se stara umota, da zajedno idu klanjati i da da pola plate za nasu-njihovu-ko-ti-ga-zna-ciju-vise-stvar, a kad se zali Haretu i Sulji oni samo odmahnu rukom s rijecima:\"Hajde bolan, pa nasi smo, bolje nego sa Draganom i Miletom, a bil\' ti da se provedes kao Fata, znas ona kojoj u dvoristu Mile dize znas-vec-sta!?\" I onda stari klepne usima i usuti, a stara place ali ne smije nista reci. Ma dzenet je to, al\' dzaba kad oni-koji-nisu-kao-mi ne kontaju, pa nece da nam se pridruze!
kako zamjesis tako i pojedes, igralo se dijete sibicama pa sprzilo prste.tako i nasi junaci u prici prodjose, ko je jamio jamio.pa onda dodje ona narodna \"cobane vrati se\" cekaju te ovce.
ha ha ha ha ha ha Bravo Jole!!!!!!! Mnogo duhovitije i realnije od onog sto je nas Ahmo naskrabao ovdje. svako danas moze da pise te kolumne a u glavi mozga jedva ko u pileta.
pozdravljamo. Mi u prizemlju odlicno zivimo. Komsija Haris i komsija Suljo kazu da je cijela zgrada nasa ali ja kada odem na druge katove osjecam se malo cudno, kazu da nisam dobro dosao. Kada odem u susjedne zgrade isto tako se osjecam, ali moj Stari kaze da nije vazno, mi imamo nase prizemlje i tu mozemo da zivimo svi zajedno, Haris, Suljo, Zlaja, Zeljko, bez obzira na naciju i religiju, jer moj Babo kaze da smo mi svi Bosnjaci isti, bio ti Zeljko ili Suljo. Super je nama sada, komsija Haris i Suljo su se dogovorili da dovedu nake podstanare sto im se imena tesko izgovaraju, moj Stari kaze da mi nismo takvi, mi smo drugacijih-pogleda-iste-religije-drugog -stanovistva-istog-Boga-istih-imena-druge-kulture-nema-ni-on-pojma-ko-smo-sta-smo, ali eto, placaju stanarinu pa nama svejedno. Bilo kako bilo, mi iz prizemlja se zestoko zalazemo da ostale zgrade uvide nepravdu i mi nzamo da smo bitak faktor u komsiluku.
Da samo malo ispravim pricu jer je gospon pisac izostavio vrlo vazne detalje: Nase dvoriste je izmedju dvije zgrade. Na lijevoj strani je petokatnica sa susjedom Ivom u kojoj zivi 4,5 milijuna na desnoj strani je sedmokatnica sa komsijom Borisom u kojoj zivi 7,5 milijuna. U nasoj zgradi nije poznat broj stanara ali ofrlje nas ima 4 milijuna tj. zivimo u cetverokatnici. moja familija i ja dijelimo prizemlje sa komsijama Suljom, Zlajom, Harisom i Zeljkom. Na drugom katu zivi susjed Dragan a na trecem i cetvrtom je komsija Milorad. Susjed Dragan je rekao da ce uskoro probiti zid i napraviti vrata ka susjednoj zgradi gde zivi susjed Ivo, a komsija Milorad je vec to ucinio sa komsijom Borisom iz susjedne zgrade. Moja familija i ostale moje komsije mislimo da smo bitni u cijeloj prici, zivimo u suterenu, komsija Milorad i susjed Dragan su blizi sa susjedima iz okolnih zgrada nego sa nama iz istog ulaza. I ako zivimo u istom ulazu, rijetko se vidjamo i kada se vidimo rijetko se
Za one koji se pitaju sta bi, ako ima takvih, Boro je zavrsio u Kanadi, Ivo zaglavio na Kazanima, a u Hagu ostala jedna prazna stolica.... ___________________KRAJ (?)__________________________
Sada na zgradi prokisnjava krov, vecina prozora ljulja se na jednoj baglami, dok su vrata dvorista istrulila. Svud po dvoristu raste korov, dok nocu ulicu osvjetljava tek poneka sijalica od 40 vati iz nase zgrade. Ti jos uvijek placaju rezije.Murat psuje svako jutro dok nogom razgrce igle i kondome po stubistu.I sad svi zivimo sretni, zadovoljni u miru i rahatluku, jer, bar smo svi nasi. Svegam\' podjelimo kahvu kad se nadje i zajedno cemo na teferic, hocu reci na izbore, da ijopet glasamo za one nase koji nam napravise ovakav dzenet od zivota. Masala!
je mogao napisati: \"Slijedecu noc dosli su neki cudni ljudi u uniformama bez oznaka i repetirali oruzje u haustoru da je odzvanjalo na sve strane. Pitali smo se u ciji stan ovi upadaju, jer onog Bore, cete, a sta ce bit\' Srbin nego cet**k, vec smo se rijesili jednom i za svagda. Onda smo culi razvaljivanje vrata nogom, pa kasnije i vristanje teta Marije, dok su Ivu u mrak odvodila dva jaca momka, koje su druga dvojica cekala u autu parkiranom kod garaza da se ne vide dobro iz zgrade. Stara i Murat su nas djecu otjerali s prozora i gledali to sve bez rijeci, da bi konacno, kada se auto sa Ivom nestao iz vida, promrmljali vise onako za sebe:\"Hajd\' nek smo se i ovog ust*se rijesili.\" U zgradi su time sasvim prmjenjeni stanari, jer su vec ranije dosle neke izbjeglice iz Istocne Bosne, a uselili su i hrabri branitelji iz Sandzaka, i poneki student iz Pakistana. I zivot je isao dalje, a na Boru i na Ivu niko vise pomislio nije.