Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Očito, ovo istureno odelenje VM republike srbije,radi po uputama SANU!
@BiHer mi već imamo entitetska državljanstva u ličnim kartama i to je sve zahvaljujući SDA-u koji i jesu podijelili ovu zemlju maksimalno. JMBG nema puno veze s tim. Ovo je bilo ispunjavanje zahtjeva građana i svaka čast kad smo negdje uspjeli dobiti kompromis. Ova zemlja je sigurna i ništa je ne može poljuljati. Po meni jedino je SDP normalno rješenje, kohezivni faktor u ovom zemlji
Kompromis podrazumijeva određeno popuštanje obje strane. To da je SDP popustio na štetu države, svima je jasno, ali pošto kažeš da se radi o kompromisu, pojasni nam u čemu se ogledaju ustupci partija iz RS-a u ovom slučaju. Ovo nije kompromis, nego VELEIZDAJA i PRODAJA države radi ličnih interesa (ovo je dogovoreno kod formiranja koalicije sa SNSD-om, a zauzvrat je Zlatko postao ministar vanjskih poslova, a Damir (Reketaš) ministar saobraćaja i veza.
I demonstranti su tražili Zakon kakav je jučer izglasalo Vijeće ministara. Svi smo ih tada podržavali i SDP je jedini radio sa nevladinim organizacijama na ovom problemu. I eto ga, rješenje i kompromis. Ova zemlja jedino tako i može funkcionisati.
Ne mora se biti politički ekspert da se vidi da ovakav prijedlog zakona o JMBG zdušno podržavaju zastupnici iz RS-a. Volio bih da ovi SDP-ovci koji kažu da je ovo dobro rješenje, daju komentar na današnje obraćanje Aleksandre Pandurević, koje će se zasigurno desiti, a vezano za taj prijedlog. Kako ćete objasniti to da vi i Pandurevićka imate iste stavove?
Divim se ovim iz SDA koliko mogu manipulirati narodom u svoju korist. Puste iz centrale jednu obicnu izjavu, isprepadaju zatucane levate i to je to. Nadam se da ce se danas konacno usvojiti JMB i da se krene na veca i krupnija pitanja kao sto su vojna imovina i Sejdic-Finci
Četo,ovi petokolonaši iz federacije što sad igraju kako im DUDUK svira su na izdisaju,daljna razgradnja kojoj se ti raduješ sigurno neće ići,zaustaviće to PATRIOTE koji su i 92-e to učinile!
yebo ti ceto sve !!! nemoj da me tako nazivas zatucana seljacino!!!! TE TVOJE PATRIOTE KOJE SPOMINJES SU I NAPRAVILE OVA 2 ENTITETA ! Nije entitete napravio ni SDP ni SBB ni HDZ nego SDA ! Godinama vec kasnimo za regionom sto se tice progresa u EU samo zbog nacionalisticke politike koju vodi SDA. Vidimo i za jedino rijesenje koje se ponudilo za JMBG su nacionalisticki nastrojeni, sa izbor ustavnih sudija su isto tako bili zato sto im ne odgovara neko ko nece biti politizovan, za rekonstrukciju vlade FBiH su isto tako nacionalisticki nastrojeni, zbog cega? PA ZBOG GUBITKA FOTELJA !!!!! Cijela ova igra se svodi na to da se i oni nesto pitaju, nista vise. JMBG ce danas biti usvojen parlamentarnom vecinom koju cine SDP, SBB, HDZ, HDZ1990 i ti mozes samo plakat !!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bilo je krajnje vrijeme da se ovo pitanje riješi! Negodovanje i opstrukcija od strane pojedinih političara vodila je ničemu, ali evo, dobro je da se to riješava, napokon!
Pa zar je moralo ovoliko da se čeka, zar su morala mala dječica ispaštati, zar su morale pasti žrtve da se foteljaši pokrenu, podržavam prijedlog zakona, ali nije moralo ovako i ovoliko dugo
Jooj ja samo kad pomislim da mi u Parlamentu sjede ona Čardžicka i ona kopačica noseva zlo mi je, a o Sarajliću da i ne govorim
Konačno, ali konačno, iako je ovo ono što je sasvim normalno da jedan parlament radi ja moram čestitati
Nadam se da ce izmjene proci i da ce se sto prije usvojiti zakon o JBMG
Svaka čast, podržavam predlaganje zakona o JMBG, nadam se da neće biti daljnih opstrukcija
NEMA KOMPROMISA NA RAČUN DRŽAVE BiH ,NEMA PREBACIVANJA DRZAVNIH NADLEZNOSTI NA ENTITETE...NEMA PRAVLJENJA DRŽAVA U DRŽAVI. JMB,MORA BITI JEDINSTVEN NA ČITAVOJ TERITORIJI BiH, KAO ŠTO SU GRB ,ZASTAVA,MONETA, PASOŠ, AUTO-TABLICE...
JMBG je jedinstveni broj GRADJANINA, a ne drzave. Nije da se ne slazem s tobom, ali meni na primjer je bio vazniji Berinin i Belminin zivot nego ove gluposti. Najsmjesnije je sto RS misli da nesto dobiva s ovim zakonom, ali sta? Nista. I dalje je zaglavila u jedinoj drzavi s kojom moze uploviti u EU, a Srbija je davno odustala od nje da bi osigurala svoj ulazak.
..pa i pasoš i lična karta su jedinstveni ,licni, dokumenti gradjana,baš kao i JMB...dokumenti koje izdaje država BiH ..
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Sada Dodo trlja ruke!Mora mu se priznati da polako ali sigurno osvaja jedno po jedno podrucje a ovi "nasi"mamu im naguzim samo se prepiru izmedju sebe!!!SDA,SDP,SBB dajte se nesto dogovorite u korist naroda mamu vam vasu i malo pogledajte kako rade ovi iz BL,ma bit ce fotelja,dajte nesto uradite za narod!!! Ako vam je Dodo naredio da radite ovo sto radite onda nastavite ionako je sve otislo u p.m!
neće proći izmjena....realno...
Hajde neka je krenulo! Imam vjere da otkako je SDA dobio šut kartu da će sve u ovoj zemlji krenuti nabolje...
Uzdam se u nacionalnu svijest pojedinaca iz SDP-a i SBB-a kad je već njihovi lideri nemaju. Nadam se da će Denis rumeni pokazati da je prvo Bošnjak a onda član SDP-a. Vjerujem da Ismeta Dervoz (SBB) neće prodavati Bosnu kao što prodaje djevojke od 16 godina trgovcima bijelim robljem ili ti tkz. modnim agencijama. Republika šumska neće biti država niti može imati državna ovlaštenja!!!
JMBG nikome ne moze dati drzavu koja nikada nece postojati, a jedina ovlastenja koja donosi se odnose na bespomocne bebe i njihova osnovna ljudska prava. Ako ces to da im uskracujes zbog nekog nerelevantnog Bosnjastva nisi nista bolji od Dodika.
Pa sto me ne prosvijetlis? Sta ce se desiti? Mislis da ce se RS pokusati otcjepiti od jedine drzave s kojom moze uci u EU i biti sa Srbijom?