BiH
49

Predstavljeni nosioci lista i kandidati BPS-a

Klix.ba
Jusuf Bubica i Muharem Fišo su nosioci lista za Predstavnički Dom Parlamenta FBiH, Zaim Backović nosilac liste za Predstavnički Dom Parlamenta BiH, Semir Halilović nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo i Jasmin Sadiković nosilac liste za Skupštinu BPK, saopšteno je danas iz BPS-a.

"Regionalna organizacija BPS-a sarajevsko-goraždanske regije jedna je od najznačajnih u zemlji. Kvalitetnim radom u proteklom periodu u ovoj organizaciji BPS-a su značajno doprinijeli afirmisanju političkih ciljeva BPS-a, ali i okupljanju uspješnih, ljudi prije svega patriota sa idejom i vizijom, na jednom mjestu", ocjenio je predsjednik stranke i kandidat za člana Predsjedništva BiH Sefer Halilović na predstavljanju nosioca lista i kandidata za izborne jedinice u Kantonu Sarajevo i BPK.

On je istakao da je vrijeme za promjene i da je je broj kandidata na listama za skupštine kantona i parlamenata priznanje za kvalitetan rad svih članova BPS-a.

"Političke partije na vlasti imale su priliku da pokažu šta znaju u proteklim godinama. Nisu je iskoristile. Vrijeme je da BPS napokon dobije šansu i povjerenje građana u šta sam siguran, te da provede reforme koje su itekako potrebne ovoj državi", istakao je Jusuf Bubica.

Muharem Fišo smatra da su druge političke opcije prokockale povjerenje građana.

"BPS Sefer Halilović na opštim izborima 2014 godine će konačno biti u vlasti i početi sa provođenjem ciljeva za koje se već godinama principijelno zalaže. Vrijeme je za politiku BPS-a, dokazaćemo da smo sposobni da obavimo sve reforme bez kojih BiH nemože naprijed", istakao je Fišo.

Semir Halilović nosioc liste za Skupštinu KS je naglasio da su reforme neophodne.

"Među prioritetima BPS-a je zavođenje reda u javim preduzećima, jer ne može ni jedna država izdržati da javna preduzeća prave milionske gubitke i da za te gubitke niko ne odgovara", rekao je Halilović.

On je takođe naglasio da su BiH hitno potrebne reforme u gotovo svim oblastima i da će BPS pokrenuti reforme i korjenite promjene u obrazovanju,zdravstvu i poreznom sistemu.

Zaim Backović je istakao da politika BPS-a ima strateški cilj očuvanje BiH kao Republike po Ustavu iz 1990 godine, te da stranka nikada nije vodila populističku politiku zbog boljeg rejtinga.