BiH
737

BPS-Sefer Halilović: Vratili smo se u "vrh" bh. politike

FENA
BPS-Sefer Halilović oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem obavještava svoje glasače da je ova stranka ušla u Parlament BiH sa jednim, Parlament FBiH sa tri (očekuje i četvrtog) zastupnika dok je također ostala parlamentarna stranka u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu, Zeničko-dobojskom, Bosansko-podrinskom, Srednje-bosanskom i Hercegovačko-netervanskom kantonu.

U KS BPS-Sefer Halilović za sada ima dva sigurna mandata, kao i u TK i ZDK, dok u SBK i HNK za sada ima po jedan mandat iako je moguće da se u HNK ta situacija promijeni u korist BPS-Sefer Halilović, navodi se u saopćenju.

"U utrci za Predsjedništvo BiH, BPS-Sefer Halilović vodila je krajnje dostojanstvenu, državotvornu i progresivnu kampanju i nismo, kao druge dvije stranke - direktni konkurenti, bježali za izbornih sučeljavanja, niti smo kupovali glasove "svježim" novcem u kovertama niti "predizbornim paketima" čega je podjeljeno na hiljade širom Sarajeva, Hercegovine i diljem naše države. Ovaj očigledan izborni kriminal ne spriječava niti na njega reaguje niti policija, niti ijedno tužilaštvo niti Centralna izborna komisija te je očigledno da institucije države ne rade na šta smo višestruko upozoravali", kaže se u saopćenju BPS-a.

BPS-Sefer Halilović se zahvaljuje svojim biračima na povjerenju jer su "prepoznali njihovu ozbiljnu i državotvornu politiku, politiku suštinskih reformi a ne praznih fraza".

BPS poziva one koji se deklarišu "kao stranke izborne pobjednice da što prije formiraju vlast te se prestanu javno udvarati svojim mogućim koalicionim partnerima čime dodatno od politike prave puku trgovinu bez ikakvih principa".