BiH
3k

Sefer Halilović: Idemo po našu Republiku Bosnu i Hercegovinu

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U prepunoj dvorani Doma mladih centra Skenderija u Sarajevu održana je Prva stranačka konvencija BPS - Sefer Halilović na kojoj su se javnosti predstavili kandidati za sve nivoe vlasti BiH.

"Centar Skenderija bio je prepun građana Sarajeva koji su željeli da se upoznaju sa programom BPS - Sefer Halilović, njihovim kadrovima za predstojeće izbore kao i izbornom Platformom ove stranke koja tretira sedam krucijalnih tačaka za našu državu: cjelovitost države, reforma pravosuđa i provođenje pravde, ekonomiju, mladost, oružane snage i diplomatiju. O svim ovim tačkama govorili su generalni sekretar Stranke Zaim Backović, predsjednik tuzlanske regionalne organizacije BPS-a dr. Mirsad Selimović kao i prof.dr. Adnan Velagić, dekan Fakulteta humanističkih nauka u Mostaru i nosilac BPS-ove liste na HNK", navode u saopštenju iz stranke BPS - Sefer Halilović.

Atmosfera u Domu mladih centra Skenderija, dodaju, dovedena je do usijanja kada je na scenu izašao predsjednik Stranke Sefer Halilović koji je predsjednički kandidat ove stranke za Predsjedništvo BiH.

Halilović je, govoreći o ciljevima svog i stranačkog programa, kazao da BPS ima i ljude, i znanje i hrabrost za u BiH provedu suštinske reforme bez kojih će, ako se ne provedu, naše društvo u potpunosti propasti.

Halilović je istakao da je borba za očuvanje cjelovitosti države njegov primarni cilj te dodajući da je "bez države budućnost naše djece dovedena u pitanje jer smo svi mi bez države običan list na vjetru".

Također, Halilović je istakao da će se zalagati za suštinsku reformu oružanih snaga jer "ovo sada što imamo više liči na lovačko društvo nego li na vojsku. Oni nisu u stanju nikoga da brane", rekao je Halilović poručujući da će se obavezno zalagati za uvođenje redovnog vojnog roka jer, kako je istakao, "nas ponovo pripremaju za kurbane, zato nam treba vojni rok i jake oružane snage".