BiH
681

BPS: Očistit ćemo Sarajevo od državne mafije

Klix.ba
BPS-Sefer Halilović održao je predizborne, promotivne skupove u sarajevskim opštinama Ilidža i Hadžići gdje su se građanima ovih sarajevskih opština predstavili kandidati BPS-Sefer Halilović za kantonalni, federalni i državni parlament.

Građanima Ilidže i Hadžića je, također, predstavljen Program BPS-Sefer Halilović 7+ u kojem su naznačene ključne tačke, reformski i državni koraci koje BPS-Sefer Halilović misli preduzeti odmah ukoliko nam građani Sarajeva ukažu njihovo povjerenje za provođenje ozbiljnih, suštinskih reformi u društvu.

"Ukoliko nam građani Sarajeva daju veliku podršku, jer za velike korake je potrebna takva podrška, mi ćemo odmah krenuti u suštinske, temeljne reforme u Kantonu Sarajevo i skloniti iz društva nekoliko stotina korumpiranih policajaca, ljekara, ljudi iz administracije i pravosuđa jer ovo mora biti siguran grad a ne deponija na kojoj odlaže šta ko hoće. Sarajevo mora biti siguran grad za ljude a nesiguran za kriminalce, sada je obrnuto", rekao je nosilac liste za Kanton Sarajevo Semir Halilović.

Na skupovima BPS-Sefer Halilović u Hadžićima i Ilidži, u prepunim multimedijalnim salama ovih opština, data je puna podrška predsjedniku Stranke Seferu Haliloviću za njegovu politiku i kandidaturu za člana Predsejdništva Bosne i Hercegovine.

"Takav predsjednik nam treba. On je čitav svoj život posvetio borbi za pravdu i državu", izjavila je dr. Šahzija Mrkonja, kandidat BPS-a za Parlament BiH.

"Naš prioritet jeste Republika Bosna i Hercegovina. Država. Ona je temelj ekonomije, pravde, obrazovanja, sigurnosti. Odatle proističu razvoj, zapošljavanje, prosperitet, budućnost. Ne smijemo izgubiti državu. Pogledajte Palestinu! Ne smijete dozvoliti da se Bosni i Hercegovini dogodi isto", kazao je Sefer Halilović.