{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Halilović: Vidimo se za koji dan u Predsjedništvu BiH

9.10.2014. u 21:51
1.457
93
Halilović: Vidimo se za koji dan u Predsjedništvu BiH
1.457
Halilović: Vidimo se za koji dan u Predsjedništvu BiH
Foto: BPS
BPS-Sefer Halilović održao je svoj završni predizborni skup za Kanton Sarajevo u dvorani Bosanskog kulturnog centra (BKC) gdje su se građanima Sarajeva predstavili svi kandidati BPS-Sefer Halilović za kantonalni, federalni i državni parlament kao i kandidat Stranke za člana Predsjedništva BiH Sefer Halilović.
Građanima su se, svojim govorima, obratili Faid Hećo, Zaim Backović, Mirsad Selimović, Semir Halilović i Adnan Velagić čije su riječi i poruke okupljeni građani Sarajeva vrlo često prekidali aplauzima odobravanja.

Čitava dovara BKC-a ustala je na noge kada je najavljen izlazak na binu predsjednika Sefera Halilovića koji je u desetominutnom govoru podsjetio građane Sarajeva na ono šta je BPS sve radio i uradio u svojoj brorbi za jačanje države BiH, vraćanje Ustava Republike BiH kao i povratka svih na svoje.

"Jedina smo stranka koja je 1996. bojkotovala izbore i pozvala druge da učine to isto jer bi na taj način prislili međunarodnu zajednicu da ispoštuju Aneks 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma, a onda današnji manji bh.enitet ne bi bio gotovo 95% pravoslavni već bosanski i hercegovački, multiunacionalni. Svi su tada, osim nas iz BPS-a, potrčali u fotelje i danas imamo ovo šta imamo" rekao je na početku svog govora Halilović.

"Bosna i Hercegovina je na historijskoj političkoj raskrsnici. Oni koji hoće da je cijepaju su se osilili, međunarodna zajednica kao i 1992. čeka i gleda da vidi ko će biti jači pa da onda nešto, kao, urade, a dosadašnji predstavnici Bošnjaka nisu u stanju ni da se provozaju u svojim skupim autima do Banja Luke već od Kozje ćuprije do Marijin Dvora izigravaju 'heroje'. Moramo zaustaviti procese rušenja države i moramo učvrstiti temelje na kojima stojimo te na njima uvesti red u našoj zemlji i dati ljudima priliku za pravdu i za život od poštenog rada" istakao je Halilović poručivši na kraju: "Vidimo se 13. oktobra 2014. u Predsjedništvu BiH. Svi ste dobrodošli, to je kuća svih nas".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: