{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Halilović: Vidimo se za koji dan u Predsjedništvu BiH

9.10.2014. u 21:51
1.457
93
Halilović: Vidimo se za koji dan u Predsjedništvu BiH
1.457
Halilović: Vidimo se za koji dan u Predsjedništvu BiH
Foto: BPS
BPS-Sefer Halilović održao je svoj završni predizborni skup za Kanton Sarajevo u dvorani Bosanskog kulturnog centra (BKC) gdje su se građanima Sarajeva predstavili svi kandidati BPS-Sefer Halilović za kantonalni, federalni i državni parlament kao i kandidat Stranke za člana Predsjedništva BiH Sefer Halilović.
Građanima su se, svojim govorima, obratili Faid Hećo, Zaim Backović, Mirsad Selimović, Semir Halilović i Adnan Velagić čije su riječi i poruke okupljeni građani Sarajeva vrlo često prekidali aplauzima odobravanja.

Čitava dovara BKC-a ustala je na noge kada je najavljen izlazak na binu predsjednika Sefera Halilovića koji je u desetominutnom govoru podsjetio građane Sarajeva na ono šta je BPS sve radio i uradio u svojoj brorbi za jačanje države BiH, vraćanje Ustava Republike BiH kao i povratka svih na svoje.

"Jedina smo stranka koja je 1996. bojkotovala izbore i pozvala druge da učine to isto jer bi na taj način prislili međunarodnu zajednicu da ispoštuju Aneks 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma, a onda današnji manji bh.enitet ne bi bio gotovo 95% pravoslavni već bosanski i hercegovački, multiunacionalni. Svi su tada, osim nas iz BPS-a, potrčali u fotelje i danas imamo ovo šta imamo" rekao je na početku svog govora Halilović.

"Bosna i Hercegovina je na historijskoj političkoj raskrsnici. Oni koji hoće da je cijepaju su se osilili, međunarodna zajednica kao i 1992. čeka i gleda da vidi ko će biti jači pa da onda nešto, kao, urade, a dosadašnji predstavnici Bošnjaka nisu u stanju ni da se provozaju u svojim skupim autima do Banja Luke već od Kozje ćuprije do Marijin Dvora izigravaju 'heroje'. Moramo zaustaviti procese rušenja države i moramo učvrstiti temelje na kojima stojimo te na njima uvesti red u našoj zemlji i dati ljudima priliku za pravdu i za život od poštenog rada" istakao je Halilović poručivši na kraju: "Vidimo se 13. oktobra 2014. u Predsjedništvu BiH. Svi ste dobrodošli, to je kuća svih nas".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: