BiH
1k

Sefer Halilović: Pustite Dodikove provokacije, on nije muško

Klix.ba
BPS-Sefer Halilović održao je sinoć predizborni skup u multimedijalnoj sali sarajevske opštine Novi Grad gdje su se građanima ove sarajevske opštine predstavili kandidati stranke za sve nivoe vlasti, te im je prezentovan Program 7+ - koraci koje BPS-Sefer Halilović misli preduzeti ukoliko dobije povjerenje građana naše zemlje.

Okupljenim građanima su se obratili Safet Baltić, Anela Mašović i Semir Halilović koji su govorili o načinima na koji BPS-Sefer Halilović misli krenuti u suštinsku reformu našeg društva jer, kako je naglašeno, "BiH više nema vremena. Mi moramo krenuti odmah da suštinski mijenjamo sistem inače će nas ovaj postojeći sve progutati", saopćeno je press službe BPS-a.

Pozdravljen gromoglasnim aplauzom i ustajanjem svih prisutnih u sali, građanima Novog Grada obratio se i predsjednik BPS-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Sefer Halilović koji je govorio o koracima koje misli preduzeti kako bi građanima naše zemlje vratio "njihovu republiku", a skupa s njom i sistem koji štiti a ne izjeda sopstvene građane.

"Mi smo pokazali da možemo biti država za sve religije, narode i nacije. Mi smo bili tolerantni kada je bilo najteže. Pokazali smo da je moguće ono u šta su nas svi uvjeravali da je nemoguće. Bosna i Hercegovina je zemlja kojoj malo fali da bude sretna i da u njoj baš niko ne bude gladan. Šta čekamo!? Pustite Dodikove provokacije - on nije muško, vjerujte mi. Republika BiH je na pragu i Sarajeva i Banje Luke. Svi će se iznenaditi jer mi nemamo namjeru da živimo u ovom dejtonskom hibridu još dvadeset godina. Ako je Dayton dobar neka ga sebi primjene oni koji su ga nama skrojili", poručio je Halilović, stoji u saopćenju.