@sarajevoxcom
0

Pratite Sarajevo-x.com i na Twitteru

Sarajevo-x.com
Iako Twitter u Bosni i Hercegovini nije ni približno popularan kao Facebook, u posljednje vrijeme se primjećuje da je sve više aktivnih korisnika ove društvene mreže i u našoj zemlji.

Na Twitteru se od Bosanaca i Hercegovaca trenutno najviše okupljaju korisnici koje interesuju tehnologija i internet, poslovni ljudi koji rade u marketingu ili PR-u te pojedini novinari.

Najposjećeniji internet-portal u Bosni i Hercegovini Sarajevo-x.com na Facebooku ima skoro 70.000 fanova, a na Twitteru oko 1.600 "followera", tj. pratitelja. Stoga, ovom prilikom pozivamo sve naše posjetitelje koji koriste Twitter da nas prate i putem ove društvene mreže na adresi twitter.com/#!/sarajevoxcom. Sarajevo-x.com na Twitteru, kao i na Facebooku, između ostalog objavljuje najvažnije događaje i teme dana.

Za one koji još uvijek ne koriste Twitter, radi se o drugoj po veličini društvenoj mreži koja trenutno u svijetu ima 300 miliona korisnika. Razlikuje se od Facebooka ponajviše u tome što korisnici objavljuju kratke statuse sa najviše 140 karaktera, koji se zovu tweetovi.