Gemius potvrdio lidersku poziciju web-portala Sarajevo-x.com

S
Sarajevo-x.com
23.11.2011. u 14:00
0
107
Gemius potvrdio lidersku poziciju web-portala Sarajevo-x.com
0
Informativni portal Sarajevo-x.com najposjećenija je domaća web-stranica u Bosni i Hercegovini, potvrđeno je istraživanjem posjećenosti bh. internet-stranica koje već tradicionalno provodi Gemius.
Gemius rezultati za oktobar 2011 Gemius rezultati za oktobar 2011
Prema rezultatima za oktobar 2011. godine, Sarajevo-x.com je posjetilo više od 420 hiljada korisnika interneta iz Bosne i Hercegovine, što je ujedno i najveća posjećenost neke web stranice koju je Gemius u BiH zabilježio. Osim toga, Sarajevo-x.com ima i najviše posjetitelja iz inozemstva - 310 hiljada.

Lidersku poziciju portala Sarajevo-x.com potvrđuje i doseg od 30 posto, što znači da svaki treći korisnik interneta u BiH posjećuje naš portal.

Na drugom mjestu Gemiusove liste za oktobar našao se Pik.ba, dok je treći portal Dnevnog avaza. Četvrto mjesto pripalo je bh. blog servisu Blogger.ba, inače još jednom partnerskom projektu portala Sarajevo-x.com, a peto sportskom portalu SportSport.ba.

Kompletnu listu posjećenosti bh. web-stranica možete preuzeti ovdje.

GemiusAudience je sindicirani marketinški projekt mjerenja posjećenosti web-stranica, koji se jednakom metodom izvodi u državama istočne i srednje Evrope te dijelu jugoistočne Evrope. Projekt GemiusAudience je projekt poljske tvrtke Gemius, najveće internetske istraživačke agencije u regiji istočne i srednje Evrope.

Nova verzija Sarajevo-x.com aplikacije za iPhone

Sarajevo-x.com iPhone aplikacija Sarajevo-x.com iPhone aplikacija

Od ove sedmice na Appleovom iTunesu možete preuzeti i novu verziju Sarajevo-x.com aplikacije za iPhone, iPod Touch ili iPad. Osim poboljšanja u funkcionalnosti, uvedena je i nova opcija "Budi reporter". Naime, korisnici s iPhonea mogu direktno slati vijesti i fotografije redakciji portala Sarajevo-x.com.

iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Online križaljka samo na Sarajevo-x.com

Sarajevo-x.com Križaljka Sarajevo-x.com Križaljka

Prvu online križaljku u BiH, a i regiji, od ponedjeljka možete svakodnevno rješavati samo na portalu Sarajevo-x.com. Prvu križaljku popunilo je više od 20 hiljada posjetitelja našeg portala.

Križaljke možete rješavati na www.sarajevo-x.com/krizaljka

Skoro 60 hiljada fanova portala Sarajevo-x.com na Facebooku

Sarajevo-x.com na Facebooku Sarajevo-x.com na Facebooku

Da se Sarajevo-x.com uveliko prati i na Facebooku dokaz je skoro 60.000 fanova naše Facebook stranice. Na našoj Facebook stranici možete redovno pratiti najvažnije vijesti koje se objavljuju i na portalu, komentarisati ih, lajkati i podijeliti s vašim prijateljima. Treba napomenuti i da je Sarajevo-x.com internet-medij sa najviše fanova od svih bh. medija prisutnih na Facebooku.


Komentari (107)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: