{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poplavljene trafostanice: Veliki dio Kantona Sarajevo ostao bez struje

14.5.2014. u 09:37
14.5.2014. u 10:11
117
21
Poplavljene trafostanice: Veliki dio Kantona Sarajevo ostao bez struje
117
Poplavljene trafostanice: Veliki dio Kantona Sarajevo ostao bez struje
Foto: Ilustracija
Zbog velikih padavina, koje su prouzrokovale plavljenje elektroenergetskih objekata, bez snabdijevanja električnom energijom trenutno su dijelovi sarajevskih općina Vogošća, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža.
Kako su za Klix.ba potvrdili u Elektrodistribuciji Sarajevo, poplavljene su trafo stanice Vogošća, Gladno Polje, Sarajevogas, Prečistač 1 i 2 i Kovačevac i one su isključene sa elektrodistributivne mreže.

Također, dodaju da su bez snabdijevanja električnom energijom trenutno transformatorske stanice u krugu Industrijske zone Pretis Vogošća, te na odvodu A17, koji obuhvata devet transformatorskih stanica od Ugorskog do Kobilje Glave: Kobilja glava 3, 4, 5 i 6, Ugorsko 1, 2 i 3, Menjak, Bušća i Farmavita.

"Vodom su ugožene i transformatorske stanice na području Osijeka, Hendekuše i Otesa, koje još uvijek nisu isključene ali ukoliko se intenzitet kišnih padavina ne smanji i njihovo napajanje će doći u pitanje", dodaju iz Elektrodistribucije Sarajevo.

Ističu da su sve raspoložive elektromonterske ekipe od jučer raspoređene na otklanjanju kvarova, ali i da se situacija stalno mijenja i da dobijaju "nove najave kvarova".

Budući da je trafo u Pretisu u Vogošći ostao bez struje, neka od okolnih naselja su ostala bez vodosnabdijevanja, potvrdili su za naš portal u preduzeću Vodovod i kanalizacija.

"Vogošća ima vodu, a bez vodosnabdijevanja su naselja Kobilja Glava, Bušća, Borak, Slatina, Poljine. Od momenta kada se uspostavi napajanje trafoa električnom energijom, nakon sat vremena će se uspostaviti uredno vodosnabdijevanje navedenih naselja, odnosno ulica", rekao je za Klix.ba rukovodilac Službe za proizvodnju i distribuciju vode VIK-a Salhudin Bakal.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: