{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EP BiH: Bez struje čak 36.000 domaćinstava u ZDK i TK

15.5.2014. u 15:38
1
0
EP BiH: Bez struje čak 36.000 domaćinstava u ZDK i TK
1
EP BiH: Bez struje čak 36.000 domaćinstava u ZDK i TK
Elektroprivreda BiH
Na području Kantona Sarajevo u toku je puštanje pod napon transformatorskih stanica u naseljima Bojnik, Paljevo, Riječica, Mihaljevići i Dobroševići. Bez snabdijevanja električnom energijom i dalje su dijelovi naselja Rajlovac, Kamenica, Svrake i Ahatovići, saopćeno je danas iz Elektroprivrede BiH. Bez struje je na području Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona preko 36.000 korisnika!
Nakon povlačenja vode biće omogućena normalizacija u snabdijevanju električnom energijom za 350 kupaca u naselju Osijek, Općina Ilidža, oko 60 kupaca u vogošćanskom selu Kamenica, te 500 kupaca na području Općine Novi grad.

U toku je otklanjanje kvara na dalekovodu u naselju Ljubina u Vogošći, a uključenje pod napon Industrijske zone Pretis Vogošća biće omogućeno po okončanju radova na ispitivanju napojnih 10 kV kablova.

"Na području Zeničko-dobojskog kantona bez električne energije je 27 hiljada kupaca u Maglaju, Zenici, Zavidovićima, Olovu, Kaknju, Visokom i Varešu.U Tuzlanskom kantonu preventivno je isključen jedan broj dalekovoda i transformatorskih stanica. Bez snabdijevanja električnom energijom je 9400 kupaca na području Čelića, Živinica, Lukavca, Srebrenika, Gračanice i Kladnja".

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu bez napajanja električnom energijom je nekoliko kupaca u naselju Lukomir-Konjic, dok je snabdijevanje na prostorima Unsko-sanskog kantona stabilno.

Sve raspoložive elektromonterske ekipe Elektroprivrede BiH rade na otklanjanju kvarova na elektroenergetskim objektima.
--

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: