{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez struje brojna područja u BiH, najkritičnije u Zenici i Maglaju

15.5.2014. u 09:20
7
9
Bez struje brojna područja u BiH, najkritičnije u Zenici i Maglaju
7
Bez struje brojna područja u BiH, najkritičnije u Zenici i Maglaju
Zbog poplavljenih elektroenergetskih objekata ili pristupnih puteva bez snabdijevanja električnom energijom ostala su brojna mjesta u BiH. Najkritičnije je u Zeničko-dobojskom kantonu.
Zbog poplavljenih elektroenergetskih objekata ili pristupnih puteva, u Kantonu Sarajevo bez snabdijevanja električnom energijom još uvijek su dijelovi naselja Rajlovac, Rječica, Reljevo, Dobroševići,Ahatovići, Osijek Bojnik, Mihaljevići, Paljevo, Kamenica, Svrake.

Bez snabdijevanja električnom energijom su i interne transformatorske stanice u krugu Industrijske zone Pretis Vogošća, ali se tokom dana očekuje uspostava normalnog snabdijevanja .

Snabdijevanje potrošača na 20 kV prstenu u Industrijskoj zoni Hadžići, nakon opravke kvara na oba kabla, je uredno i stabilno.

Sve raspoložive elektromonterske ekipe su i dalje na terenu, kvarovi se otklanjaju i puštaju pod napon svi energetski objekti koji nisu pod vodom, odnosno svi energetski objekti čije puštanje pod napon ne predstavlja opasnost i ne ugrožava bezbjednost stanovnika.

Na području Zeničko-dobojskog kantona, veći broj elektroenergetskih objeketa je zbog poplava isključen s napona. Najteža situacija sa snabdijevanjem kupaca je u Zenici, Maglaju, Kaknju, Olovu,
Zavidovićima i Varešu.

Problemi u snabdijevanju električnom energijom na području Srednjebosanskog kantona su u Travniku i na području Vlašića.

Na području Unsko-sanskog i Hercegovačko neretvanskog kantona snabdijevanje električnom energijom je stabilno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: