BiH
7

Bez struje brojna područja u BiH, najkritičnije u Zenici i Maglaju

Klix.ba
Zbog poplavljenih elektroenergetskih objekata ili pristupnih puteva bez snabdijevanja električnom energijom ostala su brojna mjesta u BiH. Najkritičnije je u Zeničko-dobojskom kantonu.

Zbog poplavljenih elektroenergetskih objekata ili pristupnih puteva, u Kantonu Sarajevo bez snabdijevanja električnom energijom još uvijek su dijelovi naselja Rajlovac, Rječica, Reljevo, Dobroševići,Ahatovići, Osijek Bojnik, Mihaljevići, Paljevo, Kamenica, Svrake.

Bez snabdijevanja električnom energijom su i interne transformatorske stanice u krugu Industrijske zone Pretis Vogošća, ali se tokom dana očekuje uspostava normalnog snabdijevanja .

Snabdijevanje potrošača na 20 kV prstenu u Industrijskoj zoni Hadžići, nakon opravke kvara na oba kabla, je uredno i stabilno.

Sve raspoložive elektromonterske ekipe su i dalje na terenu, kvarovi se otklanjaju i puštaju pod napon svi energetski objekti koji nisu pod vodom, odnosno svi energetski objekti čije puštanje pod napon ne predstavlja opasnost i ne ugrožava bezbjednost stanovnika.

Na području Zeničko-dobojskog kantona, veći broj elektroenergetskih objeketa je zbog poplava isključen s napona. Najteža situacija sa snabdijevanjem kupaca je u Zenici, Maglaju, Kaknju, Olovu, Zavidovićima i Varešu.

Problemi u snabdijevanju električnom energijom na području Srednjebosanskog kantona su u Travniku i na području Vlašića.

Na području Unsko-sanskog i Hercegovačko neretvanskog kantona snabdijevanje električnom energijom je stabilno.