HDZ BiH
0

"Politika koju provodi koalicija SDP-SDA nije dobronamjerna za Hrvate"

FENA
Dragan Čović (Foto: Arhiv)
Dragan Čović (Foto: Arhiv)
Tuzlanski Općinski odbor HDZ-a BiH održao je sjednicu u proširenom sazivu s predsjednicima temeljnih ogranaka kako bi se članstvo upoznalo sa zaključcima koji su doneseni na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a BiH održanoj 21. marta u Mostaru.

Kako je saopćeno iz ove stranke, na sjednici Općinskog odbora još jednom je ponovljen stav Predsjedništva HDZ-a BiH da je zakonodavna i izvršna vlast koja je uspostavljena 17. marta neustavna i nelegitimna te da je stoga čelnici i članstvo ne priznaju.

Predsjednik tuzlanskoga Općinskog odbora HDZ-a BiH Rado Pejić istaknuo je da Hrvati moraju ostati jedinstveni te pokazati političku spremnost na sva iskušenja koja se stavljaju pred njih.

Naime, kako je rečeno na sjednici, politika koju provodi koalicija SDP-SDA nije dobronamjerna za Hrvate i vodi ka sve većoj majorizaciji hrvatskoga naroda.

Predsjednici temeljnih ogranaka HDZ-a BiH na području općine Tuzla prenijeli su poruku zabrinutosti hrvatskog naroda situacijom koju su prouzročili političari okupljeni oko koalicije SDP-SDA te istaknuli da sve odluke koje organi stranke budu donosili trebaju biti usmjerena na učvršćivanje pozicije jednakopravnosti Hrvata s druga dva naroda u BiH, što očigledno nije u interesu novoformirane vlasti.