Projekt "Uljepšajmo Sarajevo!"
0
Počelo uklanjanje grafita s gradskih fasada
Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nisu grafiti to sto oni ciste...grafit ima umjetnicku vrijednost, a ovo po centru je neuspjeli pokusaj retardiranih pubertetlija da se dokazu pred rajom. trebali su te pare potrositi na kontejnere u koje ce zatvarati maloljetne delikvente koji saraju po fasadi... ili jos bolja ideja, kad uhvate nekog da sar, neka polize svoju skrabotinu... :)))) peace svim pravim umjetnicima grafita!
i onda ce sve biti ok? treba ušutkati bilo kakvu vrstu protesta... Ustvari, nema ovdje protesta... prefarbajte sve... U crno!
...opce poznato kako Semiha, uz duzno postovanje, ima problema sa kreativnim idejama...prvo, vjerujem da je vecinu \'ubola\' u oci ona zelena povrsina trotoara oko Narodnog pozorista koja je odraz nesretne kreativnosti... ako je htjela zelenilo, pa to se posadi, malo uredi, dozvoli se prirodi da ima svoju funkciju, vjerovatno je kostalo malo trave i pokoji cvijet...al nebitno... evo ideja, prekasno znam, ali za slijedecu godinu, zasto niste ofarbali tortoar u crvenu boju koja bi bila bliska crvenom cilimu ispred N.P, pa da svi \'\'obicni\'\' ljudi imaju priliku da kroce istim...!!!!! a grafiti, djeco, nekad nije vrijedno trositi lakove na pokusaj grafita...nije ni to za svakoga, a sad macak u ruke i nema frke;) a za one koji to uistinu znaju napraviti sjajno, nadjite ljudima prostor da se izraze!!! toliko!
\"...a za one koji imaju potrebu da svoju kreativnost ispoljavaju putem grafita odredit ćemo poseban prostor u gradu\" mogu misliti!
super, taman da mi ih pripreme za nove grafite... nemas vise gdje postenog grafita ostaviti, sve isarano
kad napisu: \"NE SARAJ\" e to je provokacija
Samo da upozorim da crtanje grafita, ili potpisa ili incijala ne rade samo zaljubljenici crtanja. Vjerujte to nije slucaj samo sa Sarajevom. Tek uradjena fasada za koji dan osvanu linije, ili neka obiljezja sto nemaju veze sa zaljubljenicima crtanja. U Tuzli je na mnogim lijepim zgradama koje su dobile nove fasade neko preko noci nesto ispisao. Tako da u mom drustvu ima istomisljenika koji kazu da to neko radi namjerno. Zaista koja bi budala na tek ofarbanu sredjenu zgradu, uzeo sprej i napisao par linija ili potpis . Njemu nista ne znaci a cijeli izgledi zgrade i te ulice upropastio. Ne bi bilo lose na nekim mjestima u gradu postaviti i kamere. Crtezi nisu provokacija a ovaj potpis ili bezveze nesto ispisano na tek ofarbanu zgradu , nerazumijem sta je to i ko bi to radio.
ODLICAN POTEZ !!! Nego, ko ce ocistiti one silne grafitte po Dobrinji???