{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počelo uklanjanje grafita s gradskih fasada

F
17.9.2008. u 15:28
0
8
Počelo uklanjanje grafita s gradskih fasada
0
Počelo uklanjanje grafita s gradskih fasada
Početak realizacije zajedničkog projekta "Operacija mladih: Uljepšajmo Sarajevo!" u okviru kojeg će se uklanjati grafiti s fasada danas su ispred Tržnice, u prisustvu sarajevskih srednjoškolaca, ozvaničili gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, predstavnici NVO "Omladinska informativna agencija BiH" te predstavnik firme "Rem design" kao izvođača radova.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Danas započinjemo akciju zajedno s mladima grada Sarajeva - skidanje grafita sa zgrada kako od kulturno-historijskog značaja tako i onih koje se nalaze u užem gradskom jezgru. Vjerujem da će se ovaj očišćeni prostor od grafita čuvati a za one koji imaju potrebu da svoju kreativnost ispoljavaju putem grafita odredit ćemo poseban prostor u gradu", istakla je Borovac.

Naglasila je da će od danas oko zgrada koje su očišćene od grafita biti pojačan inspekciji i policijski nadzor.

Propisana kazna po Odluci o kućnom redu u stambenim zgradama za one koji ponovo budu ispisivali grafite na već očišćenim fasadama je do 100 KM.

Akcija će trajati 30 radnih dana, a Grad je za realizaciju ovog projekta osigurao 50.000 KM.

Vršit će se uklanjanje grafita na 1.000 kvadratnih metara fasada, odnosno na 200 objekata na potezu Marijin-Dvor - Baščaršija.

U akciju će biti uključeno oko 150 mladih iz 28 sarajevskih srednjih škola koji će na štandovima timova srednjoškolaca distribuirati letke, anketirati građane o idejama za uređenje grada i vršiti fotografiranje, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: