{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Počelo postavljanje putokaza na Igmanu i Bjelašnici

12.9.2012. u 10:55
0
6
Počelo postavljanje putokaza na Igmanu i Bjelašnici
0
Počelo postavljanje putokaza na Igmanu i Bjelašnici
Članovi Ski kluba Bjelašnica proteklih dana su izvršili mapiranje i postavljanje putokaza na dijelu staza budućeg "Olympic Bike Park Sarajevo" na teritoriji općine Hadžići.
Na Igmanu i Bjelašnici bit će mapirano i obilježeno oko 400 kilometara biciklističkih staza. Sve ove aktivnosti odvijaju se u okviru programa SeeNet: Translokalne mreže za saradnju između Italije i Jugoistočne Evrope na temu: "Turistički biciklizam na olimpijskim planinama Sarajeva "Olympic Bike Park Sarajevo".


Učesnici programa pored Općine Hadžići i italijanskih partnera su Pale, Trnovo FBiH, Trnovo RS, Ilidža, Stari Grad Sarajevo, Istočni Stari Grad, te ZOI84, Ski klub Bjelašnica, Olimpijski centar Jahorina, PD Trebević, MTBA, PD Javorina i Biciklistički savez BiH.


Memorandum o razumijevanju za razvoj biciklističkog turizma na planinama Bjelašnica, Igman, Jahorina i Trebević, potpisat će svi učesnici u projektu 1. oktobra ove godine u hostelu Feri na Igmanu.


Po završetku ovog projekta Hadžići će imati mogućnost organizacije brdsko biciklističkih utrka na državnom i međunarodnom nivou, organizacije masovnih biciklističkih vožnji, organizacije posjeta za stručne novinare i turističke agencije iz inostranstva koje su specijalizirane za promociju cikloturizma i outdoor aktivnosti, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Općine Hadžići.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: