{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekt razvoja biciklističkog turizma na Bjelašnici, Jahorini i Trebeviću

F
28.9.2012. u 18:09
1
6
Projekt razvoja biciklističkog turizma na Bjelašnici, Jahorini i Trebeviću
1
Projekt razvoja biciklističkog turizma na Bjelašnici, Jahorini i Trebeviću
Foto: Arhiv/Klix.ba
Biciklizam u Bosni i Hercegovini u naredna tri dana očekuju tri značajne manifestacije za razvoj cikloturizma i promociju resursa koji BiH svrstavaju u jednu od najpoželjnijih svjetskih lokacija za brdski biciklizam i prateće discipline.
Sutra će biti održana biciklističke vožnja "Biciklijada - Memorijal Suada Dilberović", dok je u nedjelju na rasporedu promotivna vožnja od Jahorine, preko Trebevića do At Mejdana u Starom Gradu - "Sarajevo Olympic Byke Park", koja je usko vezana s potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju za razvoj biciklističkog turizma na Bjelašnici, Jahorini i Trebeviću, koje je zakazano za ponedjeljak.

Novi turistički proizvod Bosne i Hercegovine, usmjeren prema turistima koji uživaju vozeći bicikl, "Sarajevo Olympic Byke Park" umrežava različite resurse teritorija i rezultat je zajedničke vizije olimpijskih planina. To je sistem infrastruktura i usluga za cikloturiste koji obuhvata mrežu označenih staza različite težine za prakticiranje različitih disciplina, pretežno "Cross country", "Downhill" i "Freeride".

Osim staza, cikloturistima će biti dostupne i dodatne usluge, poput najma i servisiranja bicikla, mjesta za pranje i popravak, te vertikalnih transporta za "Downhill" i "Freeride" staze.

Inicijativa je pokrenuta u okviru programa SeeNet "Translokalna mreža za saradnju između Italije i jugoistočne Evrope", u saradnji sa Regijom Piemonte koja predvodi akciju "Razvoj agroturizma u planinskim područjima u BiH".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: