{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Igmanu počinje osnivanje Sarajevo Olympic Bike Parka

F
1.10.2012. u 08:08
81
6
Na Igmanu počinje osnivanje Sarajevo Olympic Bike Parka
81
Na Igmanu počinje osnivanje Sarajevo Olympic Bike Parka
Na Igmanu će u ponedjeljak biti potpisan Memorandum o razumijevanju za razvoj biciklističkog turizma na planinama Bjelašnica, Igman, Jahorina i Trebević.
Memorandum će potpisati načelnici općina Hadžići, Ilidža, Stari Grad, Trnovo RS, Trnovo FBiH, Istočni Stari Grad, Pale, direktori OC Jahorina i Zoi '84, predstavnici Turističke organizacije Istočno Sarajevo, Turističke Organizacije Trnovo, Biciklističkog saveza, biciklističkih udruženja, Ski-kluba Bjelašnica, MTBA, BK Jahorina i Trebević, NVO Horizont i CHAV te Asocijacije zajednica planinskih općina pograničnog francusko-italijanskog područja, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Potpisnici će, svako u domenu svojih nadležnosti, učestvovati u uspostavi novog turističkog proizvoda koji je rezultat zajedničke vizije olimpijskih planina i koji umrežava različite resurse teritorija - Sarajevo Olympic Bike Park.

Sarajevo Olympic Bike Park je integrisani sistem infrastruktura i usluga za cikloturiste, koji obuhvata mrežu označenih staza različite težine za prakticiranje različitih disciplina (pretežno Cross country, Downhill i Freeride).

Osim staza tu je i niz dodatnih usluga, kao što su najam bicikala i servisiranje, mjesta za pranje i popravak/održavanje bicikla (Skill Park).

Downhill i Freeride staze će biti servisirane vertikalnim transportom, koji će se u ljetnom periodu aktivirati kako bi se omogućio prijevoz osoba i bicikala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: