{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cikloturizam je novi turistički proizvod Bosne i Hercegovine

F
1.10.2012. u 13:01
0
0
Cikloturizam je novi turistički proizvod Bosne i Hercegovine
0
Cikloturizam je novi turistički proizvod Bosne i Hercegovine
Memorandum o razumijevanju za razvoj biciklističkog turizma na Bjelašnici, Jahorini i Trebeviću potpisan je danas na Velikom Polju na Igmanu.
Potpisivanje memoranduma prva je faza pokretanja novog turističkog proizvoda Bosne i Hercegovine Sarajevo Olympic Bike Park, usmjerenog prema turistima koji uživaju u vožnji biciklom kroz prirodu.

Sarajevo Olympic Bike Park je sistem infrastruktura i usluga za cikloturiste, koji obuhvata mrežu označenih staza različite težine za prakticiranje različitih disciplina, pretežno Cross country, Downhill i Freeride.

Osim staza, cikloturistima će biti dostupne i dodatne usluge, poput najma i servisiranja bicikala, mjesta za pranje i popravak te vertikalnih transporta za Downhill i Freeride staze.

Saradnica italijanske Regije Piemonte za projekte u BiH Alma Mustajbegović kazala je Feni da su proteklog vikenda uspješno obavljene promotivne vožnje u Sarajevo Olympic Bike Parku, na relacijama Igman - Bjelašnica i Jahorina - Trebević.

"Učesnici promotivnih vožnji bili su zadovoljni stazama koje su ocijenili kao ne previše zahtjevne, te smatraju da je projekt od izuzetnog značaja za turizam i biciklizam u BiH", naglasila je Mustajbegović i dodala da su potpisnici Memoranduma zadovoljni velikim brojem učesnika u projektu, zbog čega i vjeruju u uspjeh inicijative.

Memorandum su potpisali načelnici općina Hadžići, Ilidža, Stari Grad, Trnovo RS, Trnovo FBiH, Istočni Stari Grad, Pale, direktori OC Jahorina i ZOI' 84, predstavnici Turističke organizacije Istočno Sarajevo, Turističke organizacije Trnovo, biciklističkih saveza i udruženja, Ski-kluba Bjelašnica, MTBA, BK Jahorina i Trebević, NVO Horizont i CHAV i Asocijacija zajednica planinskih općina pograničnog francusko-italijanskog područja.

Inicijativa je pokrenuta u okviru programa SeeNet "Translokalna mreža za saradnju između Italije i jugoistočne Evrope", u saradnji s Regijom Piemonte koja predvodi akciju Razvoj agroturizma u planinskim područjima u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: