Komentari (117)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada ce se drotovska bagra prestati parkirati po trotoaru ispred MUPa u Sarajevu? Ne možeš proći pješice, a kamoli na biciklu ili sa kolicima sa djetetom. Uništili su citav onaj trotoar i zelenu površinu.
Zasto po novom Zakonu nisu sankcionisani pjesaci koji opstruisu biciklisticki saobracaj na oznacenim stazama? Ispade da biciklisti imaju puno vece obaveze nego prava!!!
@ZutiMacor NE! Tako ne smije biti jer pjesak na biciklistickoj stazi UGROZAVA i svoj i zivot bicikliste! Pri brzini od 25km/h moguce su i teze povrede u slucaju sudara! Ne postoji ni jedan opravdan razlog za ovakvu nepravdu. Uz obaveze UVIJEK moraju ici i PRAVA. Pjesaka se jednostavno mora jednakim represivnim mjerama (po dzepu) nauciti da postuje saobracajnu infrastrukturu.
@ZutiMacor Naravno, na biciklisti je veca odgovornost zbog vece brzine i ukupne mase. Ali sta se po ovom novom Zakonu desava ako se pjesak isprijeci biciklisti koji se propisno krece na biciklistickoj stazi i dodje do nesrece? Biva kriv pjesak ili biciklist za nastale povrede?
Otkad sam "popio kaznu" od 55€, ne uzimam nista vise u ruke u toku voznje biciklom!
Član 100, stav 7) "imati na oba uha slušalice za audiouređaje", dakle mogu se slušalice nositi dok se vozi bicikl, ali samo u jednom uhu.
Je li zenama dozvoljeno sminkanje?
Jeste pametni - a hrpa pascadi hoda s vlasnicima uz nogu bez brnjice. Jel to ko kažnjava? TREBA UVESTI ZAKON DA SE KAZNI VLASNIK AKO SE NJEGOVO PAŠĆE ISERE ZA ZELENU POVRŠINU !!!! Pa dokle više da porodice s djecom gaze po govnima u parkovima????
Sto se tice reflektivne trake i slusalica 100% pozdravljam
Ja kacigu nikad nisam htio staviti jer mi smeta i to je glupost koja u slucaju nesrece ne znaci nista. E sad ako ce ti pomoc kod obicnog pada da izbjegnes katastrofu onda ne znam ja il ne znam o cem govorite il ne znam sta je biciklo a vozim ga 10 godina semicno preko 100Km. Nikad nisam stavio kacigu u zivotu niti cu. A kad sam na biciklu nemam novcanik ni dokumenta tako da necu nikad platit kaznu ni za sta nek me vode u stanicu a nece, vec mi se desavalo kazi: Vozi!
Ne znaci nista? Udri se bekane.
Konacno nesto kako treba biti.
Prvo sredite auto saobracaj pa onda predjite na bicikla!!
Taman fino neka ne nose kacige, sto ih vise zagine to bolje...
Ma bravo, neka razbiju glavu ali neka telefoni ostanu sačuvani...
ove slusalice treba skroz zabraniti :)
Kod nas su kazne za vozace bez kacige 42 eura bez kacige a igre sa mobitelom se nagradjuju sa 58 eura i to kad placas odmah.
opet se mi bavimo glupostima. Cuj slusalice zabranjene. A u medjuvremenu zukici zamracili milione
Haha, kad seljak donosi zakone o necemo o cemu poooooojma nema! Halo, da bi donosio bilo kakve zakone, kozojebu neandertalni, mooooras biciklisticke staze imati. Bez toga samo mlatis praznu slamu. Biciklistima se, u BiH smiju, smatrajuci da su budale, ili bijeda koja nema za auto.
Ne generaliziraj. Ako si ti iz mjesta koje nikada nije imalo biciklisticku kulturu ne znaci da je tako u cijeloj drzavi. Banja Luka je uvijek bio grad bicklizma iako se mreza biciklistickih staza svodila na jednu od par stotina metara. To sto se stoka smije svakome ko je preko 25 a aktivno se bavi nekim sportom je skroz druga stvar.
Ima ba precih reformi (obrazovanje) ovo je samo da se budzeti pune...