{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet tona pomoći iz Unsko-sanskog kantona građanima Prijedora

F
20.5.2014. u 14:58
15
9
Pet tona pomoći iz Unsko-sanskog kantona građanima Prijedora
15
Pet tona pomoći iz Unsko-sanskog kantona građanima Prijedora
Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača dostavio je danas Prijedoru pet tona pomoći u vidu hrane, vode i higijene koju su prikupili građani Unsko-sanskog kantona.
"Pripremamo još jedan konvoj koji će ići za sabirni centar u Derventi. Mi imamo obavezu i prema Šamcu, Orašju, Doboju i Bijeljini", rekao je Lipovača u izjavi novinarima u Prijedoru nakon razgovora s gradonačelnikom Markom Pavićem.

Naglasio je da nevolje i gubici ne poznaju granice ni općina, ni kantona, ni entiteta, ni država.

"Pokazali smo da smo spremni biti tu jedni za druge, ali, nažalost, nekako uvijek kad je tragedija u pitanju. Moramo naučiti lekciju i ponašati se ovako solidarno i sa Srbijom i s Republikom Srpskom i u Federaciji i u BiH i kada sve ovo prođe i kada bude iza nas", istakao je Lipovača.

Dodao je da se štete mjere milijardama i da se treba uzdati u vlastite snage i ne očekivati previše od stranaca.

Lipovača je rekao da, ako je Prijedor dobar prijatelj Sanskom Mostu, onda i Krajina mora biti prijatelj Prijedoru.

"Ovo su naše prve komšije. Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i načelnik Općine Sanski Most Mustafa Avdagić su svakodnevno u kontaktu i imaju odličnu saradnju. Na kraju krajeva, naši hemodijalizni pacijenti se liječe u Prijedoru", naveo je Lipovača.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da u ove dane dolazi do izražaja velika solidarnost naših građana, općina, kantona, naših ljudi i u BiH i van BiH, a da je izuzetan primjer toga današnja posjeta premijera USK gradu Prijedoru i ovdašnjim poplavljenim područjima.

"Nemam riječi zahvalnosti ne samo za pomoć nego i za pažnju i razumijevanje prema građanima Prijedora. Ovo će u našim srcima ostati trajno zabilježeno kao briga komšija za nas i sve koji su stradali u poplavama. Ovu pomoć nikada nećemo zaboraviti, a znate da je uvijek draža pomoć od komšije nego od drugih", poručio je Pavić.

On je dodao da je sistem dijeljenja pomoći u Prijedoru centralizovan i da je distribuiše Crveni krst.

"Pomoć u pumpama i isušivačima očekujemo od naših gradskih općina Bovec i Velenje u Sloveniji i Trento u Italiji", najavio je Pavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: