Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Radis 40 godina 500km penzija, d*kas kitu 10 godina penzija milja.
Osoba iz moje porodice VSS, izuzetna…Najgore vrste bolesti, operisana aneurizma abdominal.aorte, dva puta maligni karcinom nosa, karcinom bubrega, lom oba kuka, postaje osoba biljka. Dvije godine nisu odobrili NIKAKVU INVALIDNOST niti penzionisanje. 1 dan nakon smrti dobija odluku o 100% invalidnosti i penzionisanje. Djeci ta odluka nije priznata i minimalna penzija. A ovim….
Redžo Mehić je vojni umirovljenik sa koeficijntom 1.8!!! Nije ovo za sve pripadnike OS BiH nego samo za one koji imaju i 2 godine rata! OS BiH imaju svoj podračun u MIO/PIO na koji Redžo i ekipa atakira već godinama da "začepe" rupe u MIO/PIO nastale svojom nestručnošću! Svi prethodni umirovljenici OS BiH su otišli sa 1.8 koeficijentom! Cijela vijest je teška laž!
Misli li ko na demobilisane nezaposlene u hnk-mladje od 55 god,da i one imaju nesto
Smrdljivi Klix brise komentare protiv vojnih uhljeba sa extremnim penzijama. Idemo kampanju promocije komentara koji su brisani. Pravit screenshot brisanih komentara i objavljivat na posebnon portalu...
1200 km?!! To samo mogu imati pukovnici pošto im je plata 1600 km. Tu su dečki koji su obukli kniformu sa 19 godina !!
Parazitstvo od kog boli glava!!!
Ova odluka je van pameti pitanje zašto onda i svi mi ostali nemamo penziju u visini plate neka nam bar objasne.
Penzije u FBiH treba svima dat jednake, po 800-900 KM, a onima sto imaju 1500-2100 smanjit na 800. Kad vec glume socijalizam i jednakost, neka onda svima budu penzije jednake i cao"
Stranačke uhljebe u OS treba otpustiti. To je tipa ljudi koji su pobjegli od rata, a sada u miru uzimaju novac od naroda nizašta. Ne treba nam vojska. U čemu je vojska pomogla zadnjih 20 godina? Samo teret za budžet.
Slobodno se prijavi i uživaj.
Slazem se..pripadnici OS su se opredjelili za taj poziv svojom voljom i to im je u opisu radnih zadataka i zasto i po kom osnovu im dati povlastenu penziju, a vjerovatno imaju i bebeficirani radni staz. Svima po istim kritrijima, ni po babu, ni po stricevima..bez uvrede molim.
Nisu u pitanju pripadnici OS, nego pripadnici OS koji imaju rata 2 godine! Znači još njih da uhljebe i ostali idu po redovnom zakon! To je iz razloga što su svi prije njih išli po 1.8 koeficijentom pa i Redžo!
Kao i u svemu u BiH, ko ima jači lobi njegovo će proći.... A tako i u ovom slučaju...
Samo dobro zapamtiti ko su osobe koje su ovo predložile i ko su osobe koje su ovo podržale, imaju izbori. Pa cirkus nad cirkusima svaki dan nam pokazuju, godinama raspravljaju dal treba povećati minimalnu platu na 1000KM a sad bi što spavaju po cijeli dan u kasarnoj dali penziju 1200KM, pa zar ne niste prvo plate trebali povećavati pa onda penzije, ova vlada nas vozi u propast svaki dan je sve više to očitije
Ne piši gluposti!! Prvo pročitaj Zakon pa onda piši.
Pa što nisi i ti išao u kasarnu?
Narode upamtite kada budete glasali, "sporni zakon koji su predložili parlamentarci Zijat Mušić (SDA) i Ivo Tadić (HDZ), a većina njihovih kolega u oba doma podržala"
Pa mora i moj babo ,drugi ocevi imat benefite od tog rata.. proveo od orvog do zadnjeg dana na liniji,za razliku od vecine podrumasa.. fuj mater vam crknite
Predizborna hahaaha
Svima treba dati visoke penzije, samo radnik neka se malo strpi!