Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
valada ks jos jednom pokazuje da je u totalnom raskolu, jedni ministri jedno drugi drugo, a gradjani ispastaju...zato i ne cudi sto je u kanton u katastrofalnom stanje u svakom segmentu drustva
Dzaba propaganda kad SDP gubi izbore...
DOLE VLADA!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sve u svemu ovdje svako vuce na svoju stranu.Ministar na svoju a nesposobna vlada na svoju.Ugalavnom samo ce gradani ispastati...
kako to u drugim drzavama funkcionira...al u BOSNI ne??!!pa kako to?? pa mi smo posebni..iznimni..mi radimo sta hocemo i imamo svoje zakone ..koji naravno vaze za sav univerzum!!! sve se vrti oko BOSNE...naravno!! zaostali 100 godina i zahvaljujuci nasim politicarima uskoro dostizemo zakasnjenje od 500..kad pogledamo sliku Sarajevslog stanovnistva danas..Pa bas skoro nemogu da prepoznam svoj rodni grad!!! Pa cudim se i dodje mi da placem...Sarajevo ljubavi moja...gdje ces zavrsiti!!???
nemojte zaboraviti i na slj.izborima glasati za sda,sdp,hdz,sds i ostale koje nisam nabrojao
Ima 15 god. pricam o najgorem zraku u Evropi..kad me pitaju sta ti je kod nas najgore kazem 1. zrak ; 2. primitivizam ;3.jad i bjeda ..ne mozes ti tupavom narodu objasnit da piju vodu koja je katastrofalna i disu jos gori vazduh.. to ce generacije koje dolaze tek dokazati
Bravo!
uvedite obavezan tehnicki pregled i to je to
Naravno da je nemoguća takva selekcija, sve dok se na tehničkom pregledu puštaju ni minimalno ispravna vozila, logično jer više registrovanih vozila znači i više novca u budžetu, pa se masa stvari toleriše iz tog razloga. Ali moguće je isključiti iz saobraćaja sva neispravna vozila, počevši od signalizacije, pneumatika, pa na kraju i oštećena i neugledna vozila kojih je mnogo na našim cestama.
Problem: Pećanac: Isključenje iz saobraćaja vozila bez katalizatora nije provodivo Rjesenje: Akcija PLUCA ZA KASNIJE
Populistička izjava koja pokazuje da su interesi stranke uvijek iznad OPŠTIH. Možda ova PRIVREMENA mjera nije idealna ali ako će imalo popraviti katastrofalno stanje zraka ZAŠTO nije sprovodiva? U saobraćajnoj dozvoli piše norma, mada je puno vozača na nagovor "sveznajućih mehaničara" poskidalo katalizatore. Nagovaraju vozače kako to ne treba, kako guši motor pa onda katalizator skupo prodaju zbog sadržaja platine. Nadležne inspekcije trebaju zaoštriti i maksimalno kažnjavati stanice za tehnički pregled koje emisiju štetnih gasova ili ne mjere ili neispravna vozila proglašavaju tehnički ispravnim. Nema rezultata preko noći ali ako tokom idućih 365 dana svako vozilo bude pregledano po propisu a neispravnim ne bude produžena registracija, za godinu dana ćemo imati znatno povoljnije stanje.
KAVA JE TO VLADA GDJE ODLUCUJU KONAKOVIC , CARĐIC RADELJAS I DRUGI NE ZNA SE KO JE VECI LOPOV OBEZBIJEDILI SE ZA 100 ZIVOTA..................SAMO RIGOROZNE KAZNE ZA TAKVE SAMICA DO KRAJA ZIVOTA I VRECE PARA NEKA IH TAMO BROJE A NEMAJU GDJE TROSITI..............
ali je zato provodivo iskljuciti auta iza kojih ne vidis vise niti jedan jer sipaju loz ulje i ko ti jos zna sta a najcesce su to Golfovi 2, stari razdrndani kombiji i kamioni kojima se gradila pruga Brcko-Banovici. Neki dan je ispred mene golf napravio takvu dimnu zavjesu da nisam posteno vidio koje je svjetlo na semaforu a jos ga baja uzeo turirarti. Sve je izvodljivo ministre samo ako se to hoce. Evo kako stize vijest na Klix odmah se malo iscisti:)
A zna li iko gdje odlazi pepeo od peći na pelet?
Suština mjera Vlade KS nije u zabrani vožnje vozilima bez katalizatora. Ne buditite naivni! Zna Zeljković da je to neprovodivo. Suština je u smanjenju grijanja i uštedi plina za Toplane!!!!
Tehnički pregledi vozila ubuduće treba da traže "katalizatore", Nermine, dobro treba donijeti zakon, a što je i tu sporno, po hitnom postupku i odmah donijeti kantonalnu uredba sa zakonskom snagom koja može pola vozila u Sarajevu da izbaci iz pogona uvođenjem par- nepar, pa uhar, a onda Ministre, kad nešto kažeš da nemožeš, tada podnesi ostavku, jer - nemožeš, pa onda pusti ko može i ko zna. Ovdje nije u pitanju natezanje s politikom, nego je riječ o našoj djeci, pa i omladini, koju se nečinjenjem i nepoduzimanjem nikakvih mjera truje katilski i na dugu stazu. Gospodo, sve su to za 15 godina plućni bolesnici ili hroničari astmatičari, alergičari i kanceronošci...., koji će opteretiti zdravstveno osiguranje, pa se zapitajte šta može, a šta nemože...
mamuti na ostrvu garant i tu vozis jedno
Suština ovih mjera nije zabrana prometa vozilima bez katalizatora. Zna Zeljković da je to neprovodivo. Suština je smanjenje grijanja KJKP "Toplane" i ušteda plina.
A da griju na plin ne bi bilo potrebno, nego griju na mazut i loz ulje. Koji paradox ultimativni, umjesto da Toplane odgovaraju, jos ce i zaradit pride.
Normalno da nije provodivo, sta neko je jutos dos'o autom na poso i nece se moci vratiti kuci, jel? Druga stvar, vikendom saobraca triput manje auta nego radnim danima, pa nisam vidio neko poboljsanje. Zrak je zagadjen najvise radi lozenja.
Nije. Auta su 60%.
http://m.klix.ba/vijesti/bih/visoke-vrijednosti-prasine-i-sumpor-dioksida-u-zraku-u-sarajevu/131216090