Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovdje je malo veći problem to što, da bi prijavio korupciju, moraš joj biti sklon, jer doktori skoro nikada neće otvoreno zatražiti mito.. Mislim da je zapravo korupcija veći problem sa ove strane šaltera i uvijek me nerviralo kada u čekaonicama vidim pacijente s kesama, koji zaustavljaju sestru da joj samo nešto kažu, a onda za koji minut ulaze preko reda.. Inicijatori korupcije su većinom sami pacijenti, jer misle da tako zapravo treba.. Ali ovu akciju treba pozdraviti, jer doktori uvijek imaju opciju i obavezu da kažu "ne".
Ti i ovi sto su te lajkovali poznaju korupciju ko domacica integrale. Korupcija u zdravstvu je sistem prezivljavanja pacijenata. To neka ti bude jasno.
Evo meni još jednog što miješa uzroke i posljedice.. E pa nisam raspoložena za crtanje danas.. ali ukratko.. Vi koji podržavate taj sistem, ugrožavate moj sistem, koji se bazira na ovjerenoj zdravstvenoj knjižici, koja je već plaćena i od koje ti ljekari dobivaju platu.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
a kad ce ljekari moci prijaviti pacijente koji im guraju pare u dzepove? :D
Tako je lady. Ma izdegenecit ih. Duša prekoreda. Duša i sad neko drugi kriv. A u krvi ti je usicariti. Ma da si u redu za placanje komunalija duša preskociti zaobići. Nemam pojma.
STA JE SDA OMOGUCILA SVOJIM OVCAMA?? STA CES GMIZAVCE BIJEDNI SUTRA DJETETU OSTAVIT??? STA IMAS U ZIVOTU=??? STA SI POSTIGO??STA TI JE SDA DALA ZA 20GOD OSIM STO SI SILOVAN SA NAJMILIJIM
Revolucionar jednostavno imaš mozga kao Fahrina stidna uš i to retardirana, dobijena incestom ...
Jadna KUJA KOJA TE OKOTILA
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa na cemu se SDA I BAKIR OBOGATILI????NA OVCAMA I ZRTVAMA RATA NARAVNO!! TO I PTICE ZNAJU SAMO JADNI LJUDI KOJI SLIJEDE SDA SLIJEPCI NECE DA PRIZNAJU CEMU ONDA NJIHOV BIJEDNI I JADNI ZIVOT AKO SU 20god SLIJEDILI ZLOCINE??? SVAKAKO VAM JE ZIVOT JADAN POTROSEN UZALUD STA SI NAPRAVIO U ZIVOTU???STA SI DJETETU OSTAVIO???HAHAHHA NOrmalno DA CES MINusE UDARAT KAD SI IZFRUSTRIRAN TAKO!JADNIK SIROMASNI!KOME CE DIJETE BIT GLADNO I VEC JE!
Kaže se "ISFRUSTRIRAN", papak jedan, jel te to Fahro učio bosanski jezik papčino, sandžačka ...
... i usput ... Revolucionar jednostavno imaš mozga kao Fahrina stidna uš i to retardirana, dobijena incestom ... a da mama ti je stara kurva ...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Hahahah hahaha hahah što me nasmijaše, ko da prijavi korupciju, korumpitvnom menadžemntu kojeg vode usjedelice, upsssss viječite djevojke, ahahahahahah e jadna majko, pa vaš šef Šanko i Zlatko su doktorirali na korupciji aaaaaaaaaaaaaaaaaa hahahahah haahha hahaha haahh
JA PRVI PRIAVLJUJEM BAKIROVU SABIJU LOL
Nisam nikad dao ništa doktoru i definitivno mito NE! i ko god to iznuđuje treba ga kaznit. Prvo što moramo znati koliko doktori imaju platu, da li to odgovara njihovom obrazovanju i stručnošću. Druga stvar, neko reče narod je licemjeran, jeste, ali osim pomenutog ima i drugo licemjerstvo. Većina je spremna dati "bakšiš" konobaru, frizeru ili moleru, a usluga koju primi je nemjerljiva sa ulsugom liječenja, pa eto, ništa kategorički ne tvrdim, ali malo za razmišljanje.
Nema se tu sta razmisljati-jedno je ako ti je cejf da pocastis osoblje, ali tek NAKON zavrsenog posla, a to bi se onda moglo porediti sa tim baksisom, jer ne placas konobaru,frizeru,moleru i slicno unaprijed da bi ti uradili posao, a drugo je davati MITO da bi gospoda odlucila hoce li uopste raditi svoj posao
Apsolutno se slažem, vidio si da sam pomenuo "iznuđivanje" što podrazumijeva to što si i ti rekao "unaprijed" ili ucjena, svejedno. Mi smo doktore na neki način kroz doprinose već unaprijed i platili, e sad jedino ostaje to što narod teže podnosi da počasti doktore nego ove druge, mada svakako nije obavezan da časti ni jedne ni druge.
Nije problem davanje mita doktorima, nikad nisam dao mito doktoru, smatram da sam isto tretiran kao i onaj koji je dao, problem svih klinika u Sarajevu je sto doktori rade na 2-3 klinike, do 10 sati rade u drzavnoj klinici, ostatak dana idu da rade po privatnim klinikama noseci medicinski materijal iz drzavnih klinika, cak ima i slucajeva gdje kada dodjete u privatnu medicinsku ustanovu i platite privatno pregled, doktor koji vas pregleda naruci vas kod sebe na snimanje u drzavnu bolnicu i sl. To je korupcija, to se pod hitno treba zabraniti zakonski, doktorima treba ostaviti izbor, privatna ili drzavna klinika, u obije nemogu raditi.
slazem se, ali opet narod-ovce-kriv.vecina se odluci da im ode privatno,jer ne cekaju i onda slusam: Jao da vidis sto je fin/a. A je l', majke ti, cuj fini, a platis mu 50km, za nista. I nista mi nema gore, vec kad mi kazu:Znate li koji ste Vi meni po redu?! Ma zaboli me neka stvarcica, ko vas je tjerao da budete doktori, svi su znali da ce raditi sa bolesnim, nervoznim,starim,djecom, a da nece uzgajati cvijece i sad se ja trebam brinuti koja sam im po redu, pa su jadnici umorni. Fuuuuj
Pacijenti, uskoro, nece moci dobiti ni najosnovnije lijecenje bez placanje mita. Ne nasmijavajte me.
. . a sve u službi predizborne kampanje.
a vidi bojana što se uhljebio
Daj ti nama izbaci ko je od tih doktora sestara, medicinara dosao rodbinskim vezama, korupcijom na radnom mjesto, da ja vidim ko mene lijeci ko ima diplomu i kako ju je dobio.
ako gleda prijave ???
hvale vrijedna inicujativa za ...samozavaravanje:) mozda grijesim ali..bosna ne moze funkcionisati bez mita,laganja,varanja, supljiranja i sl. to je u genima ljudi.
pascal, svuda u svijetu ima mita i to se ne moze iskorijeniti. problem nastaje kad se stvore navike da se za svaku sitnicu daje mito. narod,mi smo takvi. svi zele preko reda,svima su njegovi najblizi najbolesniji itd. nije tacno da ne mozes dobiti medicinsku pomoc bez mita ali mi mislimo da moramo.
zamjerim jer znam i na sopstvenom primjeru da to nije potrebno. sve je nasa uobrazilja. uzmi najjednostavniju matematiku. svima su njegovi najvazniji i daju mito. kome ce ljekar dati vise paznje kad svi daju?:) problem je u glavama.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
hahah kad sad pocnu pristizati prijave, pa zatrpace ih.
Ko kad ti lajkas :)))))
Ma draga moja ja samo citam i ne mogu odoliti da ne lajkam. E sad sam ti vratila istom mjerom zatrpala sam te skroz. hahaha :-*
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Jel to sigurno UKCS? Jel to zbilja u BiH? Aferim ;-)
haahaha Aferim ti znaci Masallah..tako nekako..sigurno..
Aferim znaci vise kao bravo,dobro nesto uradjeno :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)