Nisam nikad dao ništa doktoru i definitivno mito NE! i ko god to iznuđuje treba ga kaznit. Prvo što moramo znati koliko doktori imaju platu, da li to odgovara njihovom obrazovanju i stručnošću. Druga stvar, neko reče narod je licemjeran, jeste, ali osim pomenutog ima i drugo licemjerstvo. Većina je spremna dati "bakšiš" konobaru, frizeru ili moleru, a usluga koju primi je nemjerljiva sa ulsugom liječenja, pa eto, ništa kategorički ne tvrdim, ali malo za razmišljanje.
Nema se tu sta razmisljati-jedno je ako ti je cejf da pocastis osoblje, ali tek NAKON zavrsenog posla, a to bi se onda moglo porediti sa tim baksisom, jer ne placas konobaru,frizeru,moleru i slicno unaprijed da bi ti uradili posao, a drugo je davati MITO da bi gospoda odlucila hoce li uopste raditi svoj posao
Apsolutno se slažem, vidio si da sam pomenuo "iznuđivanje" što podrazumijeva to što si i ti rekao "unaprijed" ili ucjena, svejedno. Mi smo doktore na neki način kroz doprinose već unaprijed i platili, e sad jedino ostaje to što narod teže podnosi da počasti doktore nego ove druge, mada svakako nije obavezan da časti ni jedne ni druge.
Prikaži sve komentare (105)