Komentari (190)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
2 stranih sudija može otići iz ustavnog suda ako će umjesto njih sjesti još 2 bošnjačka, pa da bude 4 bošnjačka, 2 srpska i 2 hrvatska. Ionako Bošnjaka ima više od pola stanovništva. U svakom drugom slučaju bi ustavni sud postao instrument Dodika i Čovića da bukvalno razmontira državu.
Prva tacka je prva netacna, BiH nije SASTAVLJENA ni iz kakvih entiteta. BiH je postojala prije tih entiteta znaci nije sastavljena.
Cudi me da Niksic nije potpisao.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Hoćemo novi popis stanovništva da utvrdimo ko su nove manjine u BiH
Cudi me da Niksic nije potpisao.
prvo treba deklaracija ili sporazum da svi političari potpišu da će poštovati državu BiH, DS i sve što u njemu piše a tu je i VP i strane sudije, da svi potpišu da ako ikad spomenu rušenje države, pljuvanje po državi, secesiju, širenje mržnje i iznose jednostrana kriva tumačenja DS odmah da sami sebe uhapse i odvezu u zatvor, lik koji trči svakodnevno u BG i Rusiju po pamet i zadatke nekom hoće prišiti epitet podaništva, mrš vepre u šumu
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Znaci 4 sudije bosnjaka, 4 ostala i moze. Plus da imamo visoko predstavnika i BiH i da bude bošnjak i taman.
Ovo je novi Dayton. Ako ćemo se ovako igrati, prvo puške u ruke.
Hoćete još da vam ga neko popuši? Mrš!!
Entiteti nisu potpisali dejtonski sporazum. Kakve samo laži se poturaju a činjenice negiraju a niko sa vrha da to odbrani. Dozvoljava se da se laži prezentirju iz dana u dan. 100 puta ponovljena laž nesmije postati istina.
BIH nikada neće postati isključivo bošnjačka islamistička džamahirija. Ćak i da Srbi i Hrvati nemaju snage to spriječiti, međ zajednica to ne bi dopustila.
O čemu ti? Koji to Bošnjaci hoće da od Bosne naprave islamsku džamahiriju? Puno slušaš Pink i čitaš Informer, a to nije zdravo nikako.
@kaligraf, Milošević nikada nije izgovorio sintagmu 'Velika Srbija' iako je htio da cijela SFRJ bez Slovenije uđe u nju. Isto tako, bošnjački politicari govoreno šatro 'građanskoj BiH' kao da su drugi idioti pa neznaju što se pod tim misli.
Imam problem sa ovim da se dva entiteta opisuju kao „drzavotvorna“! Nisu entiteti drzavotvorni - Bosna i Hercegovina je postojala i mnogo prije entiteta!
Stvarni tekst člana 7 stav d) Ustava BiH --- d) Za imenovanja koja se budu vršila nakon isteka perioda od pet godina od prvih imeno￾vanja, Parlamentarna skupština može zakonom predvidjeti drugačiji način izbora troje sudija koje bira predsjednik Evropskog suda za ljudska prava ---
Dodi bi krojio sve po svojoj mjeri samo da podere Bosnu.
Suverenitet BiH je narusen od strane Srbije i Hrvatske tokom rata a i nastavlja se u drugom smislu posle rata kroz forsiranje etno podjele i dominacije politike etno podjela...to je bar svima jasno. OHR, mirovne snage kao i strane sudije koje su ovde u skladu sa mirovnim aporazumom su samo prepreka ostvarivanju njihovih ciljeva
Fino se poredali po visini 😂
Lik samo neke ucjene i smicalice fabrikuju, isto da se samo njega nešto pita.
Izvršiš udar na ustavni poredak, pa sastančiš sa trojkom, sve opušteno, usput im i Genocid opsuješ. Samo relaksirati odnose.
Entiteti postoje samo na osnovu Ustava BiH !! BiH je postojala, naravno, prije entiteta koji su Dejtonskim sporazumom dobili oblik samouprave a ne državnosti. Pokušavaju Mile i Dragan sprovesti u miru što nisu u ratu.
E da smo pametni kao sto nismo bili bi zemlja sretnih ljudi.
Sanjaj,sanjaj..