{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novi Grad: Obnovljen Trg zlatnih ljiljana na Dobrinji

27.10.2015. u 12:31
0
24
Općina Novi Grad: Obnovljen Trg zlatnih ljiljana na Dobrinji
0
Sanacija i rekonstrukcija Trga zlatnih ljiljana na Dobrinji završena je prije nekoliko dana, čime je riješen dugogodišnji problem stanovnika ovog dijela Novog Grada.
Po prvi put od izgradnje trga urađena je temeljita rekonstrukcija, a obzirom da su ploče bile potpuno polomljene zbog velike frekvencije dostavnih vozila, rekonstrukcija je rađena tako što je dio trga asfaltiran, odnosno polomljene ploče na dijelovima koji su najviše oštećeni zamijenjene su asfaltom, dok je preostali dio popločan kao i ranije.

Asfaltiranjem dijela trga izgrađena je servisna saobraćajnica koju će koristiti dostavna vozila, a niskim ivičnjacima odvojena je od pješačke zone.

Obzirom da je trg znatno više korišten za dostavu robe u obližnje trgovine, nego što je bilo predviđeno nekadašnjim planom, saobraćajnica je asfaltirana kako bi se osigurala dugotrajnost zamijenih ploča.

Radovi su izvedeni u sklopu redovnog održavanja cesta, snacije oštećenih trgova, pješačkih zona i djelomične sanacije lokalnih i nekategorisanih cesta planiranih programom redovnog održavanja, koje Općina Novi Grad Sarajevo finansira sredstvima iz ovogodišnjeg budžeta.

Također, urađena je i sanacija oštećenih ploča na Trgu solidarnosti na Alipašinom Polju, sanirani su i požarni putevi u MZ Alipašino Polje A-1 i A-2, kao i nekoliko ulica, koje nisu obuhvaćene programom investicionog održavanja cesta.

U sklopu ovog programa, planirana je i temeljita rekonstrukcija centralnog trga u C fazi na Alipašinom Polju. Međutim, obzirom da izvođač radova nije mogao garantirati da će radove završiti prije zimskih padavina, odlučeno je da se urade samo hitne intervencije na najoštećenijim dijelovima, a da se temeljita rekonstrukcija radi početkom proljeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: