BiH
7

Novi asfalt u više od 25 novogradskih ulica

Klix.ba
Radovi na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Novi Grad Sarajevo počeli su prošle sedmice i trebali bi biti završeni za mjesec.

Riječ je o projektu investicionog održavanja cesta, kojim će biti obuhvaćeno više od 25 ulica, u 14 novogradskih naselja. Za ovu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta Općine Novi Grad izdvojeno je oko 700.000 KM.

Radovi se izvode u ulicama Antuna Branka Šimića broj 15-19-21-30 u Hrasnom, na Trgu solidarnosti od broja 1 do broja 13 na Alipašinom Polju i Avde Hodžića od broja 48 do 52 na Dobrinji. Sanacija i rekonstrukcija cesta radit će se i u naseljima Saraj-Polje, Švrakino Selo, te Boljakovom i Buča Potoku, Briješću, Naselju heroja Sokolje, Dobroševićima, Bojniku, Zabrđu i Reljevu. Realizacijom ovog projekta stanovnici nekih ulica će po prvi put pored svojih kuća imati asfalt, dok će u preostalim ulicama oštećeni asfalt biti zamijenjen novim.

Radnici građevinske firme „Orman“, koja je izabrana za izvođača radova, proteklih su dana završili radove u ulicama Branislava Nušića broj 185-205 u Saraj-Polju, Aleja Bosne srebrene od broja 153 do broja 131, kao i dva kraka u Aleji Bosne srebrene u mjesnoj zajednici Dobrinja A, te u Vrbovskoj ulici na Aneksu.

U narednom periodu radovi će se odvijati u ulicama: Ferida Srnje, Hekim Oglu Ali-paše od broja 2a, Srđana Aleksića od broja 19, spoj ulica Numan-paše Ćuprilića i Rogatička, kao i u ulicama Kobiljak od broja 22 do broja 32, Bjelugovićka od broja 48 do broja 68, dio Paljevske ulice, Avde Palića od broja 263 do broja 281 i Avde Palića preko puta broja 10, te tri kraka u Mihaljevskoj ulici.

Pored navadenih ulica ovim projektom će biti obuhvaćene i ulice Adema Buče kod broja 34-36-38, Safeta Isovića od broja 5 do broja 19 i od broja 5 do broja 31, zatim Adema Buče od broja 467 do 465a, Vitkovac od broja 248 do broja 258, te ulica Senada Čolića od broja 25 i Viteška ulica.

Uporedo sa ovim radovima na području Novog Grada izvode se radovi i na sanaciji oštećenih trgova i ulica u okviru redovnog održavanja cesta u ovoj lokalnoj zajednici.