vijesti
42

Potpisan ugovor za rekonstrukciju i asfaltiranje 25 ulica u novogradskim naseljima

Klix.ba
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor firme Orman d.o.o. Senad Orman potpisali su u zgradi Općine ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Novi Grad.

Sanacija i rekonstrukcija cesta radit će se na Aneksu, u Hrasnom, Saraj Polju, Švrakinom Selu, Alipašinom Polju, Boljakovom i Buča Potoku, Briješću, Naselju heroja Sokolje, Dobroševićima, Zabrđu i Reljevu.

Za realizaciju ovog projekta, kojim će biti obuhvaćeno 25 lokacija, Općina Novi Grad je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila blizu 700.000 KM, što je gotovo duplo više sredstava u odnosu na prošlogodišnja ulaganja u rekonstrukciju ove vrste cesta. Također, ove godine u istom obimu su uvećana i novčana izdvajanja za redovno održavanje cesta u odnosu na prošlu godinu.

"Nakon provedenog postupka javne nabavke ovaj posao je dobila firma "Orman", koja je u protekle dvije godine radila na veoma zahtjevnim poslovima rekonstrukcije ulice Adema Buče. Vjerujem da će i ove radove obaviti uspješno kao i prethodne“, rekao je Efendić.

Senad Orman je istakao da će ova firma nastojati da radove izvede na vrijeme i na kvalitetan način, te da bi radovi trebali početi vrlo brzo.

To je radosna vijest za naše stanovnike, posebno za one pored čijih će kuća po prvi put proći asfalt, što je jedan od uslova normalnog življenja građana u glavnom gradu BiH u 21 vijeku.

Programom sanacije i rekonstrukcije cesta bit će obuhvaćene sljedeće ulice: Antuna Branka Šimića 15-19-30, Vrbovska od broja 164 do broja 174, avde Hodžića 48-52, Trg solidarnosti od broja 1-13, Branislava Nušića broj 185-205, Aleja Bosne srebrene od broja 153-131, Aleja Bosne srebrene krak I, Aleja Bosne srebrene krak II, Adema Buče broj 34, 36, 38, Safeta Isovića broj 5-19 i 5-31, Adema Buče broj 467 do 465 A, Vitkovac od 248 do 258, Senada Čolića od broja 25, Viteška, Ferida Srnje, Hekim Oglu Ali-pašeod broja 2a, Srđana Aleksića od broja 19, spoj ulica Numan-paše Ćuprilića i Rogatičke, Kobiljak, Mihaljevska od broja 1 do broja 7, Bjelugovićka od broja 48-68, Paljevska-krak, Avde Palića od broja 281-263 i Avde Palića preko puta broja 10.