Komentari (168)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da ovaj podatak govori dovoljno o tome, koliko se (ne)pridaje pažnje sigurnosti podataka građana, a ne toliko, kolika je mogućnost uništenja istih!
Dosta nih ne dolazi na posao da radi. Do sada su za sve ove godine nakon rata mogli filmovati podatke i spremiti ih na sigurno. Čekaju da neko dođe i uradi taj posao za njih dok oni šetkaju gradom i obavljaju svoje privatne poslove u radno vrijeme.
@hpcards Ima jedan podatak, koji gotovo niko ne zna, a to je da je bivši vlasnik kablovske BH cabel net Halil Kahrica, prodao ovu firmu za cca 3,5 miliona KM, te je registrovao novu firmu, koja će formirati "informatičku farmu", koja će objediniti sve baze podataka, kao i da je kupio zgradu Unioninvesta, koja će obezbjediti prostorije za smještaj IT opreme, a to ujedno nalažu i propisi EU (centralizovana baza podataka u elektronskoj formi).
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Izaci cemo opet na proteste, dzaba se trudite obeshrabriti nas.
budalu ne može ništa obeshrabrit...samo palite.
...niko ne sme da vas bije!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kako ste vi kreteni,pa *** te nista sami ne znate sacuvat,nego samo govorite Obicne lazi,znaci nikako niste stvoreni ni zasta.
boli me qqqq
Nema volje ni para da se u "osjetljive" prostorije ugradi vatrodojava, alarmi, automatsko gašenje požare i druge sigurnosne barijiere ali ima za vozila najnovije generacije i drugo rastrošno arčenje. Ne odnosi se ovo samo na opštinu Centar i KS nego na sve nivoe.
steta sto nije izgorilo, ne treba da postojima kad ovakve tolerisemo. zna se kako se cuvaju podaci u svijetu.nije to tesko primjeniti.
Da nemamo gamad na vlasti nikome ne bi bilo do paljenja.
ionako ne postojimo
sta su maticne knjige ima kod Šćepe donjece on druge heheh samo palite kad cetnici nisu mogli vi to sjebite sve zapalite i vodite racuna o knjigama itd sta ima veze
to treba motkom istuc!
kako je koguce da tako vazni dokumenti se drze na takvom mjestu...... gdje cak. cistacica moze da napravi pozar?
načelnik ili laže ili ne radi svoj posao ispravno. sve matične knjige imaju svoju istovjetnu kopiju koja se čuva na drugoj lokaciji upravo zbog ovakvih situacija. izvor: zakon o matičnim knjigama
A nece Clod-a... eto vam "serverske" prostorije
Cloud-a :)
kad je to toliko staro i važno što nije bilo u muzeju ili sefovima,nego u nekim vinskim podrumima
A ZA RS LAZU. LICNO SAM SE UVJERIO DA SU SVE OPSTINE U RS UVEZANE U JEDINSTVEN SISTEM STO MI U FEDERACIJI NECEMO NAPRAVIT ZA JOS 10 GODINA.
I Federacija je uvezano već jedno godinu i pol. Ali jedno je uvezati a drugo na istom mjestu pohraniti/skladištiti. Svako skladištu na svoj server a hard copy drži u općini. Sve je digitalizovano ali nije pohranjeno na jednom mjesto nego su serveri svih općina tj.matičnih ureda uvezani. Tako da je i u FBiH već sve to uvezano. jedino još nije uvezano RS i FBiH, ali to je planirano da se uveže preko državne agencije za pohranu podataka IDEA ili tako nešto.
I ONAKO POSTOJI PROMLEM LJUDI BEZ DRZAVLJANSTVA BiHII BEZ MATICNIH BROJEVA, A DO JUCER SU SVI IMALI VAZECA DOKUMENTA. O TOME NIKO NE GOVORI !
ORTODOKSNA LAZ ! REZERVNI PODACI SE PREMA PROPISIMA MORAJU CUVAT NA ODVOJENOJ LOKACIJI. TAKO JE U ZADNJIH 50 GODINA, OSIM AKO OVI NE KRSE PROPISE, STO ME NE BI NI CUDILO !